Campout

CampingSverige.se

7.11.17

Av: Sandra Irengård Fotograf: First Camp
Dela
 

Företagsresenärer allt vanligare på campingen

Det blir allt vanligare att företag checkar in på de svenska campingplatserna. Sveriges ledande campingkedja First Camp, ser en tydligt uppåtgående i trend i hela landet. Entreprenadbolag och försäljare hör till dem som bokar mest.

Allt fler företagsresenärer parkerar sina bilar utanför en egen stuga.

Allt fler företagsresenärer parkerar sina bilar utanför en egen stuga.


Campinglivet kanske främst sammankopplas med fritid och semester, men har i allt högre grad fått en viktig roll för företag runtom i landet. Verksamheter som kräver många resor, såsom entreprenad, försäljning och event blir allt vanligare:
– Redan 2016 bokade företagen 65 324 gästnätter hos oss. Det är ännu för tidigt att summera 2017 men vi ser en starkt uppåtgående trend. Inom fem år är jag övertygad om att vi minst dubblerat denna siffra och börjar närma oss ett läge där halva vår omsättning är utanför det klassiska turistsegmentet, säger Unni Åström, VD, First Camp.

Entreprenadbolagen var de som först upptäckte potentialen i det unika företagsboendet. En hel del ställningsbyggare, kranförare och innertaksmontörer har checkat in på First Camp senaste åren.

För att möta efterfrågan lanserar First Camp nu företagserbjudandet Smart Stay.

För att möta efterfrågan lanserar First Camp nu företagserbjudandet Smart Stay.


Smart Stay

För att möta efterfrågan lanserar First Camp nu företagserbjudandet Smart Stay:
– I takt med att allt fler efterfrågat ett praktiskt, trivsamt och bekvämt boende med god livskvalitet har vi insett att vi behöver paketera vårt erbjudande, och våra 400 modernt utrustade stugor i citynära naturmiljöer. Parkering utanför dörren, möjlighet att sköta sitt hushåll själv i omgivningar som ofta erbjuder både natur och rekreationsområden lockar många som reser i jobbet, säger Unni Åström, VD, First Camp.

Med Smart Stay hoppas landets ledande campingkedja locka ännu fler moderna företag till destinationerna. First Camp ser redan en ökad efterfrågan på alla destinationer, från Luleå i norr till Malmö i söder. Det stadsnära läget i Umeå och Malmö och industrierna i närheten av Gunnarsö och Karlstad är exempel på sådant som genererar många gäster.

Fakta First Camp

First Camp är Sveriges ledande campingkedja som erbjuder upplevelser och gemenskap i vacker naturmiljö. First Camp finns på 16 destinationer från Malmö i söder till Luleå i norr. Kedjan har även en destination i Danmark. First Camp har årligen över en miljon gästnätter fördelade på cirka 850 stugor och mer än 5 500 campingtomter. Kedjan var även först med att lansera franchise-koncept för campingar.

Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt