Husbil365

CampingSverige.se

14.9.16

Av: Daniel Andersson Fotograf: Hymer
Dela
 

Förfinade premiumbilar och vanmodell på Mercedes

Hymer tar ett rejält kliv framåt på alla fronter inför 2017. Premiummodellerna har förfinats ytterligare och med Hymercar Grand Canyon S presenteras den första vanmodellen på Mercedeschassi.

Nya PremiumLine 778 och 798 byggs på tandemaxel.

Nya PremiumLine 778 och 798 byggs på tandemaxel.


Hymer är en av Europas ledande tillverkare av fritidsfordon och ligger i år 14 procent plus jämfört med förra året, räknat 1 januari till 1 juni. Bolaget förväntar sig att nå en omsättning på 400 miljoner euro under 2016. Fabriken i tyska Bad Waldsee beräknas tillverka mer än 9000 fordon före årets slut.

Välj mellan långbäddar i modell 778 eller queenbed i 798.

Välj mellan långbäddar i modell 778 eller queenbed i 798.


B-Class

Hymermobil B-Class har funnits i många varianter och har varit en av Hymers mest populära modeller i årtionden. B-Class PremiumLine 778 och 798 byggs på tandemaxel, är imponerande mångsidig och har en härlig rymd invändigt. Här finns stort salongsbadrum med separat toalett, separat dusch, rymlig garderob och lyxigt hörnkök. Välj mellan långbäddar i modell 778 eller queenbed i 798.

Lyxmodellen StarLine byggs på Mercedes-chassi.

Lyxmodellen StarLine byggs på Mercedes-chassi.


StarLine och DynamicLine

Lyxmodellen StarLine byggs på Mercedes-chassi och lanserar nya planlösningarna 680 och 690. Exteriört har modellen fått fler drag av B-klassen, bl a i frontpartiet med lampor och grill. Invändigt har StarLine elegant mörk inredning med inslag av beige. Så sent som i maj kom B-Class DynamicLine med nya planlösningar - 444, 504, 588 och 678 – men redan kommer ytterligare en, nämligen B 584 DL. Knappt sju meter lång och 2,22 meter bred passar den perfekt för det ensamma paret.

Elegant inredning i StarLine.

Elegant inredning i StarLine.


Hymercar Grand Canyon S

Trots sina kompakta mått - Hymercar är 5,93 cm lång och 2.14 m bred - bjuder modellen på komfort i husbilsklass med funktionellt kök och badrum. Tack vare att man breddat bilkroppen kan dubbelsängen hålla måtten 195x140 centimeter. Aluminiuminfattade fönsterglas är inte bara ögongodis, det ger bättre isolering och eliminerar köldras. Eftersom fordonet är byggt på Mercedes finns ett antal funktioner som underlättar körningen, bland annat sidvindsassistans, adaptiv antisladd och antislir, Hill start assist, elektronisk bromskraftsfördelning och bromshjälp. Hymercar Grand Canyon S är också utrustad med farthållare, multifunktionsratt, elhissar och färddator.  


Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Dethleffs
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt