CampingSverige.se

7.6.17

Av: Daniel Andersson Fotograf: Daniel Andersson
Dela
 

Forsbergs Fritidscenter expanderar

Forsbergs Fritidscenter växer på alla ledder och öppnade nyligen sitt sjunde center i Kalmar. Även anläggningen i Bjuv expanderar och nyanställer.

Bengt Petersson är platsansvarig i Bjuv.

Bengt Petersson är platsansvarig i Bjuv.


Forsbergs Fritidscenter är Nordens största försäljare av husbilar och husvagnar med en omsättning på ca 600 miljoner kronor. Sedan 2011 är Nalka Invest AB huvudägare med grundarna Christian och Mathias Forsberg som delägare och drivande i bolaget. Under påskhelgen öppnade Forsbergs Fritidscenter sitt sjunde center i och med köpet av Kalmar Husvagn & Fritid.

– Ett perfekt komplement till våra övriga anläggningar i Hyssna, Bjuv, Stockholm, Borlänge, Mantorp och Karlstad, säger Christian Forsberg.
Efter sommaren tillträder en ny vd för Forsbergs Fritidscenter. Maria Valentin har tidigare varit kommersiell direktör för hotellkedjan Rica Hotels, affärsområdeschef på SOS Alarm och kommer närmast från tjänsten som platschef för Upplands Motors anläggning i Kista.

Maria Hagberg , servicerådgivare.

Maria Hagberg , servicerådgivare.


Bjuv ökar

Anläggningen i Bjuv har rötter ända tillbaka till 1977 när Bo Widlund startade husvagnsförsäljning i Helsingborg. 2011 tog Forsbergs Fritidscenter över företaget med försäljning av fem starka varumärken; Concorde, Frankia, Hobby, Niesmann och Bürstner.
– Vi har upplevt en stark ökning de senaste åren. Vi är verksamma i en spännande region, jobbar med attraktiva märken och har stora resurser via Forsbergs Fritidscenter, säger Bengt Petersson, platsansvarig i Bjuv.

Ökningen har resulterat i en trångboddhet, både i utställningshallen och i verkstaden.
– Vi planerar för utbyggnad och verkstaden står först på tur för att undvika flaskhalsar i flödet, förklarar Bengt.
En annan åtgärd har varit att bygga om kontorsdelen för att frigöra plats för en ny servicerådgivare. Hon heter Maria Hagberg och kommer bland annat att hjälpa kunderna med servicebokningar och beställning av reservdelar och tillbehör. På verkstaden har personalen förstärkts med Oliwer Flaten.

Oliwer Flaten är nytillskottet i verkstaden.

Oliwer Flaten är nytillskottet i verkstaden.


Fakta Forsbergs Fritidscenter i Bjuv:

Bakgrund: Widlunds Husvagnar startades i Helsingborg 1977 av Bo Widlund. 1990 byggdes en egen anläggning i Bjuv. 2011 tar Forsbergs Fritidscenter över.
Anställda: 8
Varumärken: Concorde, Frankia, Hobby, Niesmann och Bürstner
Antal sålda fordon: ca 130 per år

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt