CampingSverige.se

Utrustning - Gas, kyla, värme
Forum - Utrustning - Gas, kyla, värme - Alde-pannan
Användare
Bert Selberg
Skrivet: 2004-01-09 07:30:59

Alde-pannan

Har en husvagn med Alde-pannan, compakt 3000 som jag har problem med. Jag har husvagnen uppställd i fjällen och värmen är avstängd när jag inte är där. Det har hänt ett flertal gånger när jag kommer upp, campingvärden slår på vagnen ett dygn tidigare, att husvagnen ej är varm och att expansionskärlet är tomt. Vad kan detta bero på. Tacksam för råd.
Svar
Markus
Skrivet: 2004-01-09 22:40:39
Hej Bert

Jag vill råda deg att ta in Husvagnen på service. Kan tänka meg att det är luft i ditt system? Tanken min är att, när du ser det så fyller du på med nytt. Men luften kommer inte ut för det. Så när den står still och du ber campingvärden att sätta på den så blir inte husvagnen varm för luften gör att du inte får full effekt. Är den lite varm då när ni kommer? Så kan det bero på just det. Att det finnes luft i systemet.

Då måste systemet luftas. Genom att man öppnar vissa niplar i tur och ordning. Samtidligt att man sänker och höjer vagnen fram och bak i tur och ordning med niplarnas utluftning.

Men som sagt detta kan dom bäst på service på en Husvagns verkstad.

Jag säger inte att det är det men vad jag tror...

Tack & Hej
Markus
Micke
Skrivet: 2004-02-02 20:31:02
Hej Bert!
I början när Compakt pannan kom ut till tillverkarna var det problem med luft i systemen. Det som ändrades då var att man la till en avluftare bak på pannan den är en mässings färgad klump med en slang på toppen som sitter på utgående värme rör kolla att det sitter en sån på din panna annars kan du få lufta jämnt.
Sitter det en sådan rekomenderar jag dig att
åka till en sevice verkstad som har en Alde fyllnings pump denna pump kör ur luften på ca 20 min.
Annars är det bara att lufta själv men glöm ej då att stänga av cirkulations pumpen vid själva luftnings ögonblicket annars får du in mer luft i systemet.

med vänliga hälsningar

Micke
För att besvara detta inlägg måste du vara inloggad
Logga in  |  Upprätta ny användare
Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Dethleffs
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt