CampingSverige.se

Utrustning - Gas, kyla, värme
Forum - Utrustning - Gas, kyla, värme - Aldepannan
Användare
Morgan
Skrivet: 2004-04-15 21:33:55

Aldepannan

Vi har nyligen köpt en Sävsjö -83 med en Aldeautomatic panna , vi får inte igång pannan fastän vi går efter instruktionspappren hur man ska starta den.
Det verkar inte som att den får någon ström till "tändningsgrejen", ström finns till pannan och säkringen är hel. Är det någon som har något tips ?
/Morgan
Svar
Göran
Skrivet: 2004-04-25 19:23:17
Hej Morgan
Har just jobbat med en Alde 2921 som har haft allvarliga problem med att gå igång. Är det säkert att det är "tändningsgrejen"? Har du provat att starta den med en tändare? Plocka bort skydden, pressa ner termostatratten och tänd med tändaren. Om du får igång brännaren med detta är det troligen kring tändaren som felet finns. Genom inspektionshålet kan du se om tändarkontakterna går emot varandra. Justera eller skrapa. Det finns fler felkällor att söka, men ett smart sätt är att ladda ner instruktionsboken för pannan. Den hittar du på www.alde.se. En del av pdf-filerna har buggar och går inte att ladda ner. Råkar du ut för detta och inte reder ut det får du höra av dig så kanske jag kan hjälpa.
Finns inget mer på jorden som är mer frustrerande än en panna eller kylskåp som inte funkar!
Hälsning Göran
Göran Hägglund
Skrivet: 2004-04-26 13:20:46
Hej igen Morgan
Ska försöka att bygga på mitt förra tips. Tag bort den nedre frontplåten, gör likadant med pannans friskluftsintag (sitter i garderoben), nu kommer du åt baksidan av "styrenheten". Alltså där tändreglaget, påslag för pumpar och ev elpatron sitter. På framsidan ska du nu se två skruvar som går igenom hela styrenheten och på baksidan jordar bland annat tändaren, pumpar och elpatron. Spraya och dra åt så kanske problemet är löst.
Hälsning Göran
Morgan
Skrivet: 2004-04-30 07:17:48
Hej Göran.
Tack för tipset, det var en kabel till tändboxen som hade lossnat.
Nu fungerar allt som det ska.
Morgan.
För att besvara detta inlägg måste du vara inloggad
Logga in  |  Upprätta ny användare
Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Dethleffs
Hobby Husvagnar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt