CampingSverige.se

Husbil
Forum - Husbil - Alternativ till Kama Fritid
Användare
Brugeren er slettet
Skrivet: 2007-12-17 10:49:05

Alternativ till Kama Fritid

Hejsan!

Jag undrar om ni vet någon detalist som har liknande sortiment i Sverige eller utomlands. Jag tycker det är förvånansvärt att ingen i Sverige tar död på deras monopol och pressar priserna. Kama är i mitt tycke otroligt dyra. Jag var in och tittade vad insynskydd (typ rullgardiner) skulle kosta till min husbil Fiat Ducato -03 och fick då fram ett pris på 5.995:-. Man backsnar!

Nä nu är ambitionen att hitta någon annan att handla av!

Har ni förslag på leverantör som ni kan rekommendera så är jag tacksam för förslag!
Svar
Lars Erik
Redaktör
Skrivet: 2007-12-18 09:33:59
Hej Kenneth,
och välkommen till CampingSverige.se!

Låt mig först konstatera, att Kama inte på något sätt har momopol på tillbehörsmarknaden i Sverige. Det finns fler grossistföretag i landet, och det finns grossistföretag i våra grannländer somen del återförsäljare köper tillbehör från. Det finns även ett stort postorderföretag med ett rikhaltigt utbud.

Kama har dock det ojämförligast största sorimentet, och har därför blivit det största grossistföretaget när det gäller tillbehör till husvagnar och husbilar.

Så tll prissättningen på "rullgardiner" till förarhytten: Jag har tittt hos några tyska tillbehörsföretags hemsidor och priset för en komplett sats ligger (beroende på bilfabrikat och årsmodell) mellan 520 och 570 euro. Till detta pris tillkommer givetvis frakt.

Om man ar hänsyn till skillnaden i moms mellan Tyskland och Sverige, så blr prisskillnaden inte så stor. Lägg sedan till detta den personliga service du får hos "din" återförsäljare, och det faktum att du kan hämta varan hos honom i stället för att vänta på frakt, så tycker åtminstone jag att 6 000 kronor är ytterst skäligt.

Lars Erik
Brugeren er slettet
Skrivet: 2007-12-18 10:32:50
Hej Lars Erik!

Du skriver så vacker om Kama att jag börjar tro att du kanske arbetar där ;)

Jag har haft husbil sedan 1999 och har hittils köpt allt från Kama. Men när rullgardiner börjar kosta lika mycket som en komplett satts solpanel inkl montering då är det något fel på prissättningen. Tycker jag!

Men vad som är acceptabla priser kan ju naturlitvis var och en avgöra!

Jag känner inte till någon annan leverantör varesig i Sverige eller utomlands, vilka refererar du till ?

Idag har var en tillgång till Internet så det måste finnas massor av leverantörer där ute som konkurerar på marknaden. Du nämner personlig service visst ibland är det nödvändigt t ex vid montering som i mitt fall av solpanel. Men inte om jag ska beställa t ex gardiner då torde handel över Internet vara ett altenativ. Så varför inte uttnytja den möjligheten, några knapptryckningar på Internet så får du grejerna hemskickade.

Så finns det någon som har tips så är jag tacksam för svar!
Brugeren er slettet
Skrivet: 2007-12-18 14:21:14
Den som söker han finner:

På följande sait hittade jag ett omfattande sortiment gå in på:

www.car-a-fun.de.

Där hittade jag dessa gardiner för endast 2543 SKR exkl frakt.

Hoppas dom nu bara skickar till Sverige?
Lars Erik
Redaktör
Skrivet: 2007-12-19 11:28:58
Jag brukar undvika att gå i polemik med dem som skriver inlägg här, och ska försöka att inte göra det denna gång heller.

Låt mig bara deklarera, att jag inte är anställd av Kama (och inte av något annat företag i branschen). Jag har dock mer än 30 års erfarenhet av campingbranschen, och tror mig kunna ge en objektiv bild av denna.

Att namnge andra grossistföretag här är tämligen meningslöst, eftersom det ju endast är återföräljare som kan handla hos dem. Och postorderföretaget i Lidköping, som dessutom har en stor och välsorterad butik, känner väl de flesta till...

Även jag har varit inne på sajt du har hittat, och funnit följande priser:
Gardin för frontrutan: 210,97 euro
Gardiner för sidorutorna: 270,97 euro
Frakt till Sverige: 27,95 euro
SUMMA: 509,89 euro
Detta pris stämmer alltså tämligen väl med det prisspann jag angav i mitt första svar.

Att montera dessa gardier är ungefär lika lätt (eller svårt) som att montera en solcellspanel, och för vissa moment måste man vara två personer.

Med detta inlägg är debatten avslutad för min del.

Lycka till!
Brugeren er slettet
Skrivet: 2008-09-21 09:57:27
Ja du, men nu finns det de som jag och många andra länge eftersökt. Gå in på www.campingvaruhuset.se ett nyöppnat varuhus med mycket fördelaktiga priser upp till 40% billigare än Kama.
För att besvara detta inlägg måste du vara inloggad
Logga in  |  Upprätta ny användare
Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt