CampingSverige.se

Semester i utlandet
Forum - Semester i utlandet - Atlantkusten eller inlandet till Italien över Tyskland och Frankrike
Användare
Kenneth Carlsson
Skrivet: 2004-02-24 07:46:04

Atlantkusten eller inlandet till Italien över Tyskland och Frankrike

Vi är en familj på 4 personer som tänkte ta det stora steget ut i Europa i sommar! Vi är ganska välberesta men skulle vilja ha lite synpunkter på resvägar. Vi ska ner till Italien och kör vägen över Tyskland och Frankrike.

Vår fråga lyder, atlantkusten eller inlandet? vilka platser bör man inte missa på vägen? Praktiska råd tas oxså tacksamt emot!
Svar
C.P.H.B
Skrivet: 2004-02-24 08:44:34
Hej
En utmärkt idé tycker jag.

Jag skulle rekommendera Er att köra genom Tyskland sedan Villach i Österrike och därefter till Venedig. Camping Marina di Venezia rekommenderas.

Sedan skulle jag föreslå att Ni utforskar Gardasjön.

Cinque Terre- de fem byarna strax söder om La Spezia i Genuabukten är helt enkelt också ett måste.

Därefter kan Ni åka från den Italienska rivieran till den Franska. Glöm inte att titta på de små båtarna i Monaco´s hamn.

Nu tror jag Ni är trötta på bad så varför inte köra i Frankrikes inland och ta några dagar i Paris.

Har Ni sedan tid så rekommendrar jag Amsterdam på hemvägen- annars Luxenburg och hem.

Köp gärna en campinghandbok som ger tips om var ni kan hitta campingplatser. Dansk Campingunions "Campinghandbogen" rekommenderas.

MVH
C.P.H.B
Berthon
Skrivet: 2004-02-24 18:04:55
Hej!
Resan enligt C.P.H.B är perfekt. Kör gärna även över Rostock.

Om ni kommer till Franska Rivieran rekomenderar jag kustvägen från Monte Carlo till Marsille. Rekomenderar även stopp i både Arle och Avigone och på vägen upp till Paris.

(Vi har dock endast cyklat kustvägen mellan Monte Carlo och Marsille och vidare upp till Avignon. Vad jag kommer ihåg bör ni inte få några problem att ta er fram. (Det är en fantastisk kust frånsett sista biten som naturligtvis går i inlandet)

Har ni tid efter Paris? varför inte åka ut till Normandie och följa kusten upp via Belgien och Holland. Gent och Brugge i Belgien rekomenderas.

Som alternativ till vägen över Paris är Alsace och Rhen och Mosel ett trevligt alternativ Fantastiska vyer och härliga vägar.

MVH
Berthon
margareta
Skrivet: 2004-03-07 13:49:05
hej! jag hoppas att Ni kommer att tillbringa några dagar dvid Gardasjön. Jag kan rekommendera en camping som heter Camping Lido och ligger i byn Pacengo på östra sidan inte långt från Lazise söderut. Priserna är hyggliga och det finns allt man behöver på den campingen. Det finns mycket att runt sjön bl.a Madonna di corona pllus alla bergsbyar. Hälsningar Margareta
För att besvara detta inlägg måste du vara inloggad
Logga in  |  Upprätta ny användare
Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt