Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

Husvagnar - modeller
Forum - Husvagnar - modeller - Att gå på en nit ?
Användare
Lasse
Skrivet: 2004-05-04 14:00:24

Att gå på en nit ?

Vi står i begrepp att köpa husvagn (2vux+2barn).
Vi funderar på en barnkammarvagn. Finns det några generella saker vi ska kolla extra noga på ? Är väldigt osäkra på gasolnyttjandet.

Hur hittar vi den vagnen som fungerar bra utan att gå på en nit och riskera hela semestern genom att vagnen står kvar på uppfarten.
Svar
Magnus
Skrivet: 2004-05-06 10:40:24
Köp en ny!
Hans Davidsson
Skrivet: 2004-05-09 15:16:26
Detta bör du tänka på:
Hur stora är barnen? Några barnkammar-sängar är bara 60cm breda och 180cm långa. Barn växer men det gör inte vagnen. Tänk på att ni som vuxna också ska sova skönt
Ska ni ha förtält? Tänk på stor sittgrupp i vagnen,så att alla för plats.
När det gäller gasol - Om ni kör varme och övigt på 220 v el, så räcker en gasoltub en hel säsong och lite till.
Den vagn jag skulle rekomendera är Polar 590 2,5 Bk . Den kostar ca 280 000 ny
Lycka till.
Hälsn, Hans Davidsson
Carina
Skrivet: 2004-05-10 16:37:29
Hej
Vi är en familj på tre personer men har köpt en begagnad vagn som klarar 7 personer Det förutsätter säkert att inte alla är vuxna. Det är en Kabe Safir 1990 år mod. Den har soffgrupp både fram och bak + överslaf. Vi planerar att för det mesta ha den lilla soffgruppen uppbäddad (120 cm bred) så att man när som helst kan lägga sig och vila när de andra kanske badar eller håller på med andra aktiviteter. Vagnen känns rymlig så att man kan mötas i gången utan att gå med bredsida. Den har dessutom både golvvärme och kassetttoa som du tömmer utifrån. Så mitt råd är att det finns fina vagnar även i prisklasserna 70-100 tusen. Och de vagnarna faller inte heller i pris så vida att den tas om hand på rätt sätt.
Lycka till med husvagnsköpet MVH Carina
Ika
Skrivet: 2004-05-10 21:03:19
Hej Lasse!
Vi har tidigare haft en Adria, BK-modell, o var nöjda med vagnen. Har nu bytt till nyare Hobby, också den en BK-modell. Fundera på hur ni skall använda vagnen. Kommer ni att resa runt en hel del, vintercampa m.m. Ni kan få en jättebra tysk barnkammarvagn med Alde-värme (om ni vill ha det) för under 200.000:-. Man behöver inte köpa stora dyra svenska vagnar för att få kvalité!!!
När det gäller gasolmängden så håller jag med Hans. Har man tillgång till el vid varje camping så räcker en tub vääldigt läänge...
Lycka till!
hälsningar
Ika
Lars Erik Paulsson
Skrivet: 2004-05-19 21:47:09
Hej Lasse!
Om du med "gasolnyttjandet" menar gasol som drivmedel (och inte den mängd som kan gå åt) så är gasol ett av de säkraste drivmedel som finns. (Avsevärt säkrare än t.ex. bensin, och du är väl aldrig rädd när du tankar bilen...) Gasol har dessutom en mycket "ren" förbränning.
De "gasololyckor" man ibland kan läsa om beror på dåligt underhållna utrustningar eller - ännu vanligare - att folk själva "pulat" med sin anläggning.
Låt någon sakkunnig kontrollera din gasolanläggning en gång om året, så kan du och din familj leva tryggt i vagnen.
Lycka till!
För att besvara detta inlägg måste du vara inloggad
Logga in  |  Upprätta ny användare
Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt