Husbil365

CampingSverige.se

Husbil
Forum - Husbil - Bilbarnstol i husbil
Användare
Sofie Sandström
Skrivet: 2005-02-21 18:45:44

Bilbarnstol i husbil

Hej! Är det någon som vet vilken modell på bilbarnstol som passar bäst i en Bürstner 574 (Fiat Dukato) årsmodell -02? Är även intresserad av vilken placering i husbilen som är bäst. Barnet ifråga behöver en bilbarnstol för ett år ( 9kg) och uppåt. Mottager gärna bra tips på annat vad gäller småbarn och husbil också. Tack på förhand /Sofie Sandström
Svar
SO Andersson
Skrivet: 2005-09-24 14:40:55
Jag vet inte.
Men instämmer i frågandet.
Köper gärna begagnad husbil bums. Men bara om jag kan reda ut hur attan man fäster bakåtvända bilbarnstolar överhuvudtaget. I vilken husbil som helst. Finns ju inget stöd för ryggstödet. Och fästen lär jag få montera själv.
Eller finns det husbilsbyggare som tänkt på det här?
Patrik
Skrivet: 2005-12-05 15:02:30
Hej!
Jag känner igen frågeställningen. vi har precis sålt vår husbil en Roller Team och beställt en ny Hymer Classic 644. Anledningen är att Hymer är mig veterligen den enda tillverkaren som krocktestar sina husbilar. med andra ord så sitter kylskåp och dyl fast även vid en kollission. vi har beställt en bil med dinett vilket innebär att båda våra barn ( 1 och 3 år) kan åka bakåtvänt i dinetten. Vi har fäst två vanliga bilstolar i midjebältet på den soffa som är närmast föraren vilket innebär att midjebältet bara ska hålla stolen på plats, vid en ev. kollision så skall sätet ta upp kraften. givetvis måste man ta bort bordet till dinetten eftersom den annars skulle åka iväg som en projektil vid en kollision, detta gör man med ett enkelt handgrepp. Vi har använt denna lösning under hela 2005 och det har fungerat mycket bra. Annars så finns det mig veterligen ingen annan bra lösning.

Med vänliga hälsningar Patrik Steén
För att besvara detta inlägg måste du vara inloggad
Logga in  |  Upprätta ny användare
Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt