Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

Nybörjare
Forum - Nybörjare - Blåbär på väg
Användare
grandebarda
Ny medlem
Inlägg: 4
Skrivet: 2008-05-07 15:27:05

Blåbär på väg

Hej alla glada campare!

Jag ska debutera som husvagnscampare om ungefär 3 veckor. Efter att ha surfat runt på olika forum är det först här jag hittade en forumstråd för nybörjare. Känns logiskt att börja här då. För visst har jag en mängd frågor och funderingar.

För det första, vad är det man alltid ska komma ihåg innan man ger sig av (förutom att vagnen sitter på kroken och annat uppenbart)? Finns det någon slags "Nybörjarens ABC?"

Jag har skaffat mig en fin gammal vagn som skall ställas i ordning. En Cavalier 1600 Ct -75:a. Dragbil Ford Mondeo V6 Automat -00. Nån som kör med liknande kombination? Ställer mig frågan - Är det bra att ha automaten på E (ekonomiläget) eller tjänar jag på sportinställningen (S)?

Hur länge får man stå still på en rastplats eller liknande. Vagn fristående eller på kulan/skillnad? Som reskamrat har jag min hund. Generellt, vad gäller på camping med medhavd hund?

Jag åker för att tanka. Vagnen är på och det är även mitt gasoldrivna kylskåp. Måste jag stänga av det alternativt att lyfta av vagnen innan tankning? Finns det någon "Gasolskola?"

Tack på förhand!
Svar
grandebarda
Ny medlem
Inlägg: 4
Skrivet: 2008-05-09 19:35:16
Ingen?
Lo-lo
Ny medlem
Inlägg: 10
Skrivet: 2011-12-20 14:36:39
Jag slulle också vilja se något i stil med ett "Nybörjarens ABC", så även om denna tråd är gammal, så kanske det finns någon nu idag som kan besvara den. Vi är nog många som skulle ha glädje av det!
För att besvara detta inlägg måste du vara inloggad
Logga in  |  Upprätta ny användare
Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt