CampingSverige.se

Semester i utlandet
Forum - Semester i utlandet - Camping i Danmark
Användare
Micke
Skrivet: 2004-12-05 18:01:22

Camping i Danmark

Kan någon rekommendera en bra campingplats i Danmark om man bara vill luta sig tillbaka för att sola o bada o ta det lugnt ?
Svar
Niels Nørregaard Gravesen
Skrivet: 2005-01-04 20:30:16
Hej i Sverige,

Jeg er selv ny campist og har kun været ude med min nye campingvogn 2 gange i 2004.
Feddet camping (www.feddetcamping.dk)var den første campingplads jeg besøgte. Campingpladsen har alt hvad der kan forventes af en moderne campingplads, flot strand og hele halvøen er et stort naturområde.
Pladsen ligger ved Prøstø Fjord på Sjælland, så det er ikke lang fra Sverige.
PS. Jeg planlægger selv at besøge Øland for 3. gang, denne gang med campingvogn.

Med venlig hilsen

Niels N. Gravesen
Danmark
Rolandh Johansson
Skrivet: 2005-02-01 23:36:05
Som svar till Micke kan jag rekomendera Hirtshals camping på nordvästra Jylland. ca 4.5 mil västerut från Fredrikshamn och ca 5 mil söder om Skagen. Återvänder sommaren 2005 efter att ha besökt den i tre sommrar. Bad finns kanske inte direkt i anslutning till campingen men badmöjlighet finns, men lite stenigt. Skall finnas en *riktig* badplats en stenkast bort. Men en så avslappad plats har jag inte hittat innan. Själva campingen är fullt utrustad med allt man behöver plus genomtrevliga ägare. Men samtidigt har dom lyckats få bort det traditionella campingplats känslan som jag själv tycker är ett plus. Visserligen är alla platser ordentligt utmärkta och i rad som man är van men den har en hög känsla av naturcamping. Som solplats, om man kan uttrycka sig så, är det en höjdare, eftersom man har hav näst intill runt om sig så har jag aldrig varit med om en plats där solen tar så! Är solälskare av högsta grad och tillhör den lyckliga skaran som aldrig bränner sig. Låg i solen 1 !! dag och hade en bränna som om jag varit i Dubai minst. Sen har man samhället på gångavstånd och som är lagom stort. Och som nämt ovan nära till Skagen och Hörring. Nordsjömuseet är inte att förakta. Tror det skall vara fullt uppbyggt och öppet igen efter den tragiska brand för nåt år sen som ödela det totalt. Tillbringar en vecka där varje sommar efersom detta blivit vårt smultronställe, och ett ställe där man verkligen kan slappa och slöa om man söker ren avkoppling. När man kommer hem så känns det att man verkligen fått vila och laddat sina batterier igen. Har husbil men trots detta så *ligger* vi pall under veckan och bara njuter av skön natur och hav och spektakulära solnedgångar. Bara ett tips på en underbar plats som är värd ett besök, eller flera.
M.V.H
Familjen Johansson
För att besvara detta inlägg måste du vara inloggad
Logga in  |  Upprätta ny användare
Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt