CampingSverige.se

Campingplatser i Sverige
Forum - Campingplatser i Sverige - Camping i Öland
Användare
Rose-Marie
Skrivet: 2004-05-25 17:21:06

Camping i Öland

Hejsan!

Vi ska till Öland i sommar med husvagnen och jag undrar om det är någon som har varit på Böda Sand Kronocamping och om det är bra eller dåligt ställe.
Är det trångt? Barnvänligt? mm.

Finns det någon annan camping som kan rekommenderas?

Tacksam för svar!

Rose-Marie
Svar
Fredrik
Skrivet: 2004-05-25 20:14:59
Hej!

När jag var yngre var jag på Böda Sand, upplevde den som ganska trång då. För övrigt så är campingen mycket fin och barnvänlig. Så gott som hela norra Öland är barnvänlig. Förra sommaren var vi på Böda hamns camping, mycket trevlig camping. Stranden såg kanon ut, separat hundbad. Tyvärr så regnade det hela tiden vi var där, så vi badade inte. Eventuellt så ger vi Böda hamn en ny chans iår, men vi får väl se vad som händer.
Jag tycker den stora fördelen med att ha husvagn är, att inte planera nåt, utan ta semestern som den kommer. Ser man en trevlig camping på vägen, så stannar man där...

/Fredrik
Carina
Skrivet: 2004-05-25 20:32:05
Hejsan!
Vill rekommendera Böda Hamns camping.En lite mindre och ,tycker vi,lagom camping i Böda.Trevlig personal,bra platser,nära till bad mm.Ett stort plus för alla hundägare är att på en del av stranden får hundar följa med och även bada.
Peter
Skrivet: 2004-05-25 21:08:50
Hej !!!

Böda sand camping är canonfin . en annan camping att rekomendera är Ekerums Camping . DEn var kanon fin barnvänlig , nära till vattnet o.s.v . Visserligen var vi där för 2 år sedan men jag hoppas att den är fortfarnde lika bra nu som då .
ha en skön sommar
Peter
Anneli
Skrivet: 2004-06-01 22:41:17
Hejsan
Kan varmt rekomendera Böda Sands kronocamping. Vi va där 2 veckor förra sommaren, en toppen camping det finns allt man kan önska sig där, undebar strand,rena och fina servichus, barnen stor trivs, trevlig personal. ska di i sommar igen.
Robert
Skrivet: 2004-06-20 21:51:45
Innan sisådär 15 år sedan var Kronocamping Böda Sand en pärla jämfört med många andra ölands-campingar men sedan dess har deras konkurrenter skärpt till sig rejält medan Kronocamping Böda Sand levt på sitt gamla rykte. Det är dock fortfarande en bra camping med ett fantastiskt bra läge alldeles bredvid den fina långa sandstranden. Framförallt är det en stor campingplats med stora campingtomter och bra service. Ungarna har lätt att hitta kompisar och det är ett litet äventyr bara att promenera runt på campingplatsen. Trångt, tja.....snarare mycket än trångt........
Robert
Skrivet: 2004-10-07 23:16:54
Hej igen.....(det var jag som svarade 20/6-2004 också).
Vi var på Kronocamping Böda Sand i år igen - en dryg månad "låg" vi där faktiskt. Vi har två "småttingar" i familjen och jag kan bara rapportera att den redan sedan tidigare barnvänliga campingplatesen blivit ännu barnvänligare med rejält (nytt) lekhus och upprustade lekplatser på ännu flera ställen !
En hel del aktiviteter erbjöds dessutom för dom lite äldre bernen. Skötrum verkar finnas i alla servicehus (det finns 5-6 STORA servicehus utspridda över campingen.
Servicenivån är hög men i gengäld är det inte så billigt - fast om man värdesätter sin egen tid så sparar man en massa på att slippa åka och handla; utbudet är ovanligt bra av livsmedel, hushållsprylar, leksaker, krimskrams, restauranger, underhållning m.m.
Det är inte precis någon stilla slumrande campingplats - speciellt under "industrisemestern" är det liv och rörelse nästan överallt under den ljusa delen av dygnet. Det är ganska blandat med barnfamiljer, äldre par samt en del ungdomar - det är inte enbart en familjecamping. Fast nog finns där gott om ungar (massor av lekkamrater)........
En nackdel, som jag dock tror denna campingplats delar med nästan hela norra Öland, är att när "industrisemestern" är slut så sjunker servicenivån snabbt både på campingplatsen och i dess omgivning (jag tror t.o.m. campingen stänger helt någon gång i månadsskiftet augusti - september!!).
Ulf
Skrivet: 2004-10-27 16:38:24
Hej!
Bödasand är en kanoncamping för barn
o föräldrar, men förhandsboka så slipper ni
bekymmer vid högsäsong.
Bruno Carlsson
Skrivet: 2004-10-29 21:17:19
Vi var också där när våra barn var små 8-15 år.Vi var där flera sommrar.Vi trivdes bra.Barnen trivdes nog också bra för i somras åkte de också dit på deras första husvagnssemeter med sina barn.
Nina Andersson
Skrivet: 2005-01-15 13:46:09
vad heter hem sidan till böda sand?
Thomas Johansson
Skrivet: 2005-01-18 16:48:35
Svar till Nina Andersson.
Prova att gå in på www.kronocamping-oland.se
Det kanske är det du söker.
Hälsningar Thomas
Matilda
Skrivet: 2005-05-17 09:53:42
Hejsan,

jag blir så glad när jag läser ordet Böda Sand. Jag har varit där alla somrar sedan jag var liten. Nu har jag egen familj som jag för första gången ska ta med till Böda sand i sommar! Campingen är underbar och jag kan varmt rekomendera den. Stranden är den bästa jag har sett. Kan dock hålla med Robert om att det är synd att Öland "stängs av" efter mitten av augusti. Vi skulle gärna varit där under augusti (då jag tycker öland är som vackrast) men det händer inte lika mycket då.

Kan också remonendera att äta kroppkakor i byxelkrok - underbart gott och så mycket ölänskt det kan bli!

Hej då - nu ska jag drömma vidare!!! Hej då alla camping lovers!

/matilda
per
Skrivet: 2005-06-27 01:58:49
Väldigt fin camping. Träffade en otroligt trevlig tjej där på midsommarafton, vars telefonnummer jag inte tog. Det ångrar jag bittert och nu kommer jag nog aldrig hitta henne igen.
Pelle
Skrivet: 2005-07-10 08:20:12
Böda Sand är en klasscamping!

Vill man testa något mindre och billigare rekommenderas Tokenäs Camping vid Byxelkrok. Nära till bad och lugnt och trivsamt.

www.tokenascamping.se
sverigeapote
Debattör
Inlägg: 610
Skrivet: 2019-03-06 09:43:34
Besök vår hemsida för kvalitetsmedicinering
sverigemeds.com
För att besvara detta inlägg måste du vara inloggad
Logga in  |  Upprätta ny användare
Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt