Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

Semester i utlandet
Forum - Semester i utlandet - Camping m.m i Portugal
Användare
Jari
Skrivet: 2004-03-04 12:25:05

Camping m.m i Portugal

Hej allihop! vi är ett gäng som ska ner med husbil till portugal i sommar. Har några frågor som jag hoppas någon kan hjälpa mig med. Antingen om ni har svaren direkt eller om ni kann vidareförmedla mig till något bra ställe! mina frågor:
1. Vi ska campa med husbilen. Först nån vecka i Lisssabon, sedan i porto. Kan man ha något slags campingkort för detta? Hur göra annars?
2. Någon som har bilat till portugal? Vad är smartast och bäst väg dit? Tack på förhand! /Jari
Svar
Berthon S
Skrivet: 2004-03-09 20:16:18
Hej !
Vi har varit och bilat i Portugal, men flugit till Lissabon.

När ni kör upp till O Porto passa på att ta ett stopp i Sintra som är lite speciellt.

I O Porto rekomenderar jag ett par besök i potvinshusen. Det ligger ett 60 tal olika på södra sidan om floden Douro. Ett var Taylors som gav oss ett fantastiskt mottagande
,andra är Grahams, Sandeman osv.

Själva odlingarna ligger 15-20 mil upp från O Porto utmed floden Douro. Enklast att komma upp dit är med tåg som går utmed flodens dalgång. Vi stannade några timmar i Pinao och tog sedan tåget tillbaka.

MVH
berthon
bengt
Skrivet: 2006-03-13 15:58:07
CCS-kortet från Camping Card Scandinavia fungerar INTE ALLS i Portugal och Spanien. Ingen vill ta emot ett kort med nordiska flaggor på. Det är bara EU-markerade kort som gäller och flera länder har ett internationellt campingkort. Vi lyckades inte heller att köpa det på plats under hela förra vintern. Vi drog husvagn nästan 1200 mil då, mest Iberiska halvön.
I sverige finns det ju inte heller några bra plastkort som visar om man är pensionär, men det har de flesta andra länder och det ger bra rabatter.
Vi kunde bara utnyttja rabatt när vi stannade en längre tid på samma plats, då helt utan kort.
Ganska dyrt sätt att resa långt numera.
Yvonne
Skrivet: 2007-02-17 23:56:37
Hej!
Vi åker till Portugal med husbil för tredje året i rad och vi använder internationellt campingkort. Då behöver man inte lämna ifrån sej passet för kortet gäller som legitimation och på vissa campingar får man rabatt om man har kortet. Det kan man köpa via caravanklubben eller motormännen.
MVH
Yvonne
För att besvara detta inlägg måste du vara inloggad
Logga in  |  Upprätta ny användare
Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt