Camping med barn – olika behov

Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

Alldeles utanför dörren finns lekkamraterna – och de är många. Detta är bara en anledning till varför dina barn kommer att välja camping om de själva får lov att bestämma var semestern skall gå.

Klicka för större bild Säkra förhållanden på campingplatsernaBarn är härliga! För dem spelar ålder, språk och hudfärg ingen som helst roll. De kan leka tillsammans ändå. På campingplatserna föregår det i stor stil och under säkra förhållanden. Danska campingplatser lägger stor vikt på säkerhet och det oavsett om det är mindre campingplatser med små lekplatser eller om det är stora platser med aktivitetsområden och badland. Barns säkerhet är alltid i fokus. Det gör att föräldrar kan koppla av när större barn får lov att gå och cykla runt på platsen.

Klicka för större bild Massor med aktiviteterVi hinner knappt komma fram till campingplatsen innan våra barn har spanat in jämngamla lekkamrater. Vi hinner säkerligen inte att få upp förtältet innan leken är i full gång. Små barn kräver inte så mycket medan större barn söker fler utmaningar. Dem hittar de på campingplatsens lekplats eller i det aktivitetsprogram som erbjuds under veckan. Ligger campingplatsen vid en sjö eller en strand är det fantastiskt att se vad barn kan få ut av det. En pinne och några snäckor kan vara världens bästa leksak och det stimulerar fantasin mer än något annat. Aktivitetsprogrammet som under skolans sommarlov har mer att bjuda på än utanför säsongen är på de flesta ställen inkluderat i priset, så mamma och pappa inte skall behöva ha upp plånboken hela tiden. Det är helt suveränt för man slipper alla negativa diskussioner när barnen gärna vill vara med på något. På camping kan de bara släppa loss och leka.

Klicka för större bild Stor variationBland danska campingplatser är det camping för barn på alla möjliga sätt. På de mindre platserna är det lugn och ro. Det är lätt att hitta och man lär sig snabbt vem som bor var, framför allt var det finns andra barn. På stora campingplatser är det utan tvekan aktivitetsutbudet som drar. Här finns något för små, stora och ännu större barn. Aktivitetsprogrammet är åldersuppdelat och det samma är lekplatsen, just för att tillgodose olika åldersgruppers behov.

Klicka för större bild Trygghet på semesternFamiljer med barn kan på goda grunder välja en campingplats där det är andra barn. Ofta upplever man som förälder att andra föräldrar också passar ens barn. Campare, som själv har barn, tycker det är väldigt naturligt att hjälpa ett annat barn på platsen och det skapar gemensam trygghet. På lekplatsen får föräldern en liten pratstund medan barnen rumlar runt på hoppkudden. Det ger en härligt avslappnad stämning och mycket mer trygghet på semestern. Barnen susar ut på äventyr medan föräldrarna kopplar av hemma vid husvagnen. Barnen kopplar av för att de vet var mamma och pappa finns. Enda minus kan vara att det är svårt att få hem barnen på kvällen men å andra sidan är det inga problem att få dem att sova.

Klicka för större bild Olika behov0-3 årBra skötrumsfaciliteterBo nära faciliteterna – speciellt om man ligger i tält.Kan vara en liten och lugn campingplats.3-6 årEn lekplats för små barn. Se upp med hoppkuddarna där större barn kan vara väldigt vilda.Bo nära faciliteterna – speciellt om man ligger i tält. Kan vara en liten och lugn campingplats.

Klicka för större bild 6-10 ärEn lekplats med mer utfordrande lekar.En campingplats med fler aktiviteter.Kan vara en större plats med stort program.10 – 16 årFlera aktiviteter – gärna där de unga möts t.ex. fotboll eller skattjakt.Riktade ungdomsaktiviteter som läskedryckspartyn och poolpartyn.IT faciliteter.De flesta barn föredrar en större plats med stort program.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket