Husbil365

CampingSverige.se

Semester i utlandet
Forum - Semester i utlandet - Camping med hund
Användare
Susanne
Skrivet: 2005-01-01 13:59:08

Camping med hund

Hej! Är det någon som har erfarenhet av att campa med hund? Vi funderar på att åka till Kroatien i sommar och eventuellt ta med hunden. Vi har en husbil som vi åker med så det kanske underlättar lite. Vad bör vi tänka på inför resan? Finns det campingar som tar emot hundar? Kroatien ligger ju också utanför EU, försvårar detta möjligheten att ta med djur dit? Tacksam för svar/ Susanne
Svar
Ulla Svensson
Skrivet: 2005-01-08 15:01:17
Hej Susanne
Vi har campat både i Sverige och utomlands med vår hund 8 år med första 2 åren med husvagn sedan med husbil, det går jättebra familjemedlem som han är, en blandning av Border collie/am. coccerspaniel. Vi har dock bara kört inom Eu kostar för mycket att sätta i karantän 3 mån vid hemkomsten om du har varit utanför EU. Vid resa inom Eu inga problem hundar välkommna men du får betala för den överallt utom Sverige. Du måste ha hundpass och ha hunden vaccinerad en procedur som tar ca 6 mån kostar ca 3-3500kr passet kostar 400 kr 2004 fås hos veterinären. Vi har varit i Danmark, Tyskland, Holland, Belgien, Frankrike och Österrike med våran hund. Viktigt att när du ska in i Sverige igen måste du ta dig in vid bevakad Tullstation och ha avmaskat honom senast 10 dagar innan som ska stämplas i passet. Kör ni över Helsingborg har jag bra veterinär i Helsingör med bra öppettider dagligen bara att komma.
Det är inga problem att campa med hund om den bara är van att åka bil samtidigt tycker vi det är en trygghet att ha den med, har även satt varningsskyltar att det finns hund i bilen.
I dessa tider med rån o.s.v tycker vi det är bra då vi fricampar en del, i Europa finns det ställplatser att stå på samt under transportsträcker Autobahn sedan fina campingplatser.
Hör av dig via min e-post om du vill ha ytterliggare info/ Lycka till med planeringen/ Ulla i Helsingborg
Hans Lindgren
Skrivet: 2005-01-09 00:15:59
Hej
Om du reser utanför EU med hunden måste den som Ulla också skriver sitta i karantän innan den får komma tillbaka till Sverige. Förutom kostnaden med karantän så är det ju oerhört trist att vara skild från hunden under den tiden så enligt min mening är det en helt otänkbar lösning. Tänk också på vilka regler som gäller för införsel av djur från icke-EU-land till de länder du reser genom innan du är tillbaka i Sverige.
Vår erfarenhet av flera resor inom EU med hund är enbart goda. Att som i t ex Frankrike ta med sig hunden när man går till ett café för en aperitif är ju väldigt trevligt! Bestämmelserna om införsel av hund till Sverige finns f ö utförligt beskrivna på Jordbruksverkets hemsida.
Det är också en god idé att konsultera en erfaren veterinär om förekomsten av för hundar smittosamma sjukdomar i de trakter du skall besöka eftersom det finns sådana som är mycket otrevliga för hunden men inte omfattas av införselreglerna.
/Hans
Lennart Jansson
Skrivet: 2005-01-09 22:03:24
Hej Ulla Svensson.
Jag skulle vilja veta namn och adress på
veterinären i Helsingör.
MVH Lennart Jansson
Maggan
Skrivet: 2005-01-11 09:20:00
Hej Ulla o Susanne!
Varför är det så viktigt att ta sig in via bevakad tullstation? Självklart ska man ha sin hund
vaccinerad mot rabies o parvo samt att man avmaskar sin hund efter vistelse i utlandet. Avmaska ska man göra även om man aldrig åker utanför Sveriges gränser.Vid tullstationen får man ju ändå intrycket att man bara stör, tulltjänstemännen sitter ju inne på sina kontor och häckar, de kanske t.o.m. måste avbryta fikandet. Håller med om att det känns tryggt att ha hund med på resorna. Vänliga hälsningar/ Maggan
Jessica
Skrivet: 2005-01-11 11:38:37
Jag skulle nog sätta mig ner och tänka två ggr. Även om det är inom EU. Vad ska vi göra under semestern t ex. Är det mkt bad, där hunden inte kan vara med? Vad tycker min hund om värme? Vår familj åkte till spanien för två år sedan. Vår hund med sin tjocka svarta päls hade det mycket bättre hemma i sitt hus. Vi ordnade hundvakt som bodde hos oss.
Hans Lindgren
Skrivet: 2005-01-11 21:47:01
Hej
Den avmaskning som måste göras innan man reser in med sin hund avser avmaskning mot dvärgbandmask. Den finns f n inte i Sverige och det är olyckligt om den kommer in eftersom den medför dödlig och obotlig sjukdom om den drabbar människor. Inkubationstiden är mycket lång så det kanske inte spelar en helt avgörande roll för oss 50+ men väl för de yngre generationerna...
Jag håller delvis med dig om upplevelsen av tullstationerna men å andra sidan tycker jag det är angeläget att vi hundägare tar vårt ansvar och agerar så att vi i största möjliga mån garanterar att vi får ha kvar möjligheten att ta med oss hundarna från våra semester- och utställningsresor (jag ställer inte ut själv).
/Hans
Ulla Svensson
Skrivet: 2005-01-23 19:02:48
Hej
har inte varit inne på ett tag och kollat här ser att det finns intresse för veterinären i Helsingör.
Rekommenderas Helsingör Dyreklinik, Djurläkare Lennart Svane 0045 49 21 15 75
kolla hans hemsida även på sv. www.svanevet.dk
Vill också som Hans skriver säga att vi endast har hunden som sällskap inga tävlingar eller utställningar .

någon som vill maila efter mer tips ullasvensson@comhem.se
MVH / Ulla
Monika Tunovic
Skrivet: 2006-02-18 02:46:26
Hej,Susanne om du reser med din hund till croatien,så behöver han ej sitta i karantän när ni kommer hem.Kroatien är en lågriskland.Så det är samma regler som i ett eu land.Men som sagt hunden måste vara vaccinerad mot rabies,det tar cirka 6 mån.Om alla blodproverna är bra så får hunden sitt pass.Vill du ha mera information ring jordbruksverket.Mvh Monika
För att besvara detta inlägg måste du vara inloggad
Logga in  |  Upprätta ny användare
Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt