Solhem Husbil

CampingSverige.se

Semester i utlandet
Forum - Semester i utlandet - Campingar på väg till Ungern
Användare
Stefan
Skrivet: 2003-10-21 18:39:48

Campingar på väg till Ungern

Vi ska åka till Ungern med husvagn sommaren 2004, är det någon som kan rekomendera bra campingar i Tyskland och Österrike som vi kan övernatta på?
Svar
Berthon
Skrivet: 2003-10-29 18:25:41
Hej !
Om ni är ute efter förslag på bra campinger har jag inga ideer.

När vi åkte genom Tyskland i september körde vi av autobahn ett tag innan vi planerade stanna för övernattning. Hittade vi kombinationen en liten mysig stad med en camping stannade vi där över natten. Hittade vi inget åkte vi ut på autobahn igen och stannade på ett "tankställe" med rastplats. Vi ställde oss i närheten av lastbilarna och det känndes ganska tryggt. På tankställen finns ofta möjlighet att duscha mot betalning. De har även restauranger.

Upplever att det finns gott om campingplatser men har ingen erfarenhet om platstillgång under högsäsong.
MVH
Berthon
Peter B
Skrivet: 2003-10-30 09:18:02
Hej!

Bökigt och besvärligt att checka in på en campingsplats för bara en natt.

Man skall köra av autobahn och hitta en campingplats (ej skyltade från autobahn) man skall checka in, ställa upp vagn och bil, sannolikt måste man även "kroka av" vagnen. Proceduren skall sedan upprepas i omvänd ordning nästa morgon + att Du måste passa in- och utchekningstider.

Vi övernattar alltid på "Tankestelle" och känner oss trygga precis som Berthon säger här ovan. Det är lätt och smidigt + inga tider att passa.

MVH
Peter B
Tomas G
Skrivet: 2003-10-31 19:17:46
Hej....

Sist vi var nere i Tyskland så var det ganska mångasom stannade på dessa tankställen.
Vi brukar svänga av till mindre byar och har alltid funnit en plats.
Det gäller bara att svänga av innan mörkrets inbrott så brukar det lösa sig.

MVh
/Tomas G
Kenneth Carlsson
Skrivet: 2004-03-16 14:27:38
Tyvärr har jag inga ref men vi ska också ner i Europa i sommar så det är spännade att läsa vad andra skriver. Men jag vill passa på att skicka en varning för Tjekien och Ungern. Framförallt för Ungern tjuvar är väldigt acktiva under semestertider. Står gärna efter motorvägar och tankställen för att registrera eventuella prospekts. Blev själv av med hela bilen 1997 och enligt SOS Köpenhamn var vi många som blev av med bilen den sommaren! Åker själv aldrig tillbaka!
Zlatko Schneberger
Skrivet: 2004-03-17 19:23:37
Hej
Det bästa eller enklaste är att stana på"tanksteel"Då kommer du att upttäcka att de är många fler som gör likadan inga problem utom om man stäler se vid nån kylbil ¨då väsnas det ganska ordenlikt.
Hej Kenneth
Vad säger du till dom som blir bestulna på sina bilar ock tilhörligheter i Sverige?Vad skulle dom åka då?De stjäls ganska många bilar här i landet men ingen kan väl påstå att alla Svenskar är tjuvar ock banditer.Man kan råka utt för tjuvar överallt så dom inte hella befolknigen så du gjorde.Skulle tro att gemene man ock kvinna i Ungern är lika som vi varken bätre eller sämre.
Mvh
Zlatko S
Leif Hansson
Skrivet: 2004-03-18 12:20:44
Hej!

Jag och min hustru skall också åka till Ungern i sommar
(Balatonfüred).
Jag planerar att åka från Rostock på morgonen ca 6,30
därefter far vi via Berlin-Dresden till Prag ca580km (10-12 tim) och övernattar på camping där. (Det finns en hel del att välja på i Prag) kolla på nätet!
Nästa morgon, en hyfsad dagstur till Baltonsjön. 1 vecka vid
Balatonsjön, sedan vidare till Slovenien.....11 dgr där.
Hemresa via Österrike-Tyskland, Maribor- Schweinmühle
där det finns en jättemysig camping några km från motorvägen. En idyll! ca 600 kn från Maribor. Därefter är det en dagstur till Rostock och nattfärjan.

Oj vad vi längtar.....

mvh Leif
Zlatko Schneberger
Skrivet: 2004-03-19 14:42:20
Hej Leif
De är nästan så att man får gåshud,de verkar perfekt resa Ungern med balaton ock så Slovenien om ni har tid så åk till BLED inte så lång från MARIBOR underbart vackert med campingen vid sjön.Men Ungern med all den goa matten underbara gulasch mmmmm önskar är alt got på resan!
Mvh
Zlatko S
Leif Hansson
Skrivet: 2004-03-19 16:33:36
Hej, Zlatko!

Jo nog är det fint i Slovenien, inte minst i Bled.
Sedan 1984 har jag besökt Slovenien årligen 1 eller 2 gånger.... (Min Jozica är född i Maribor)
Även övriga delar av "Forna Jugoslavien" Det finns massor av pärlor på hela Balkan....
synd bara att man inte kan leva i fred med varandra.

Bästa hälsningar Leif
Zlatko Schneberger
Skrivet: 2004-03-19 20:59:39
Hej Leif
Underbart,Maribor ock Pohorje.Vist fins de massor ock man hoppas verkligen att de blir bätre ock bätre.Jag själv har oxå röter i Maribor min mamma var född der,men jag är född i Zagreb.Själv tycker jag att Slovenien har behagligare klimat specielt åt Ljubljana hålet.Sedan 1984 ja då är Du nästan Sloven?Men som sagt hade så bra både nu ock på resan
Mvh
Zlatko S
Berthon
Skrivet: 2004-03-20 09:37:40
Hej, Leif och Zlatko!

Har många gånger tidigare tänkt på Bled men glömt bort den delen. Kan ju vara ett bra stopp på vägen ner till Kroatien.

Vilka vägar /pass är bra att köra med husvagn till Bled och sen vidare ner Kroatkusten. Jag hade tidigare tänkt mig åka via Italien och Trieste och kustvägen ner i Kroatien.

MVH
Berthon
Zlatko Schneberger
Skrivet: 2004-03-20 12:11:28
Hej Berthon
Vägen via Italien ock Trieste har aldrig åkt så det kan jag inte svara på.Men åker man över Österike så är givna vägen över Villach ock genom Karavanke tuneln.Då kommer man nästan direckt till BLED.Sen tar man vägen över Ljubljana ock de vackra POSTOJNA grotorna,efter de så är de inte långt till Istrien ock Kroatiska Kusten för jag fatar att ni ska dit.Vägen genom Österike är motorväg ock i princip hella vägen ner till kusten är motorväg så det är inga problem med husvagnen.De va annat för i tiden inan dom bygde KARAVANKE tuneln,då man va nästan tvungen att åka över TARVISIO eller ta vägen över MARIBOR!Men som sagt nu är det mycket enklare.Om ni tar vägen över Österike så glöm inte köpa VINGETER.Polisen är ganska hårda på de ock böttfaller med ganska höga bötes bellop om man inte har Vingeter.Köps vid grensövergång på bensin stationer!Ha så gott med rese planeringen ock trevlig vistelse i både Slovenien ock Kroatien!
Mvh
Zlatko S
Berthon
Skrivet: 2004-03-20 20:14:11
Tack, Zlatko !

Efter jag ställt frågan kollade jag kartan. Jag konstaterade att det hänt en hel del med vägnätet sedan jag var Istrien. Såg vägen du beskriver ovan, kan inte vara så länge sedan den blev klar ?

Om jag ínte minns fel åkte vi i slutet på 80-talet över ett bergspass mellan Klagenfurt och Ljubljana och vidare ner mot Pula. Den vill jag inte köra den med en stor husvagn om den inte förändrats.

Får se om det blir Kroatien i slutet av sommaren. Det hänger på om frugan får semester.

Mvh
Berthon S
Janos André
Skrivet: 2004-03-20 21:33:05
Om ni åker på ungerska motorvägar måste ni ha klistermärke på vindrutan för att undvika böter. Det är likadant som i Österrike. Om ni åker in vid Hegyeshalom, är bäst att köpa det redan vid gränsen, ty mororvägen börjar där. Vid andra ställen, där det är en bit till den närmaste motorväg kan man köpa de på bensinstationer. De finns i olika valörer (antal dagar), naturligtvis för olika priser. När jag reste där i höstas fanns bara minst 7-dagars. Så som i Österrike. Se upp för alla snälla hjälpsamma unga män, håll i plånboken, frestas inte växla svart. Onödigt och stor risk för bedregeri. Ät gott och kolla vinerna! Önskar bra resa! Janos
Zlatko Schneberger
Skrivet: 2004-03-21 21:23:18
Hej Berthon
Ville svara på vägfråga! De va mycket riktigt 2 pass en heter Wyrcen pass ock den andra va Ljubelj båda va direkt olämpliga för husvagnar så darför åkte man över Tarvisio i Italien.Men som sagt de är nyt KARAVANKE TUNEL gamal 5-6 år.De är mellan Vilach ock Klagenfurt,ock de är motor vägen så de är inga problem med stora vagnar,Slovenien är oxå motor vägen ock bra vägar dock Kroatien är som de vart.Men som sagt inga problem längre med några pass på den dellen av Österike.Lycka till med Semester ock vist är det kull att förbereda se för det.
Mvh
Zlatko S
För att besvara detta inlägg måste du vara inloggad
Logga in  |  Upprätta ny användare
Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt