Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

Campingplatser i Sverige
Forum - Campingplatser i Sverige - Dålig standard på många campingar!
Användare
Bozzan
Ny medlem
Inlägg: 1
Skrivet: 2009-08-02 14:29:29

Dålig standard på många campingar!

Vi är ett par på 53 o 67 år som campat i många år. Vi har varit allt från långliggare till "resande". Dom
sista åren har vi varit mycket på "resande fot". Våra funderingar är hur svenska campingplatser "betygssätt" från 1 - 5 stjärnor, vilka kriterier går man på och hur resonerar man från SCR.
Vi har bland annat legat på Kapelluddenscamping i år som har fyra stjärnor och det är något vi inte förstår?! Det var väldigt skitigt i servicebyggnaderna det var kö till toaletterna o ibland fanns det inget varmt vatten. Till Viktoriadagen tog man in så mycket vagnar/bilar o tält att servicebyggnaderna inte räckte till. Visst det är närhet till Borgholm, pool, bad o restauranger mm men det viktigaste i en bedömning från SCR måste väl ändå vara att det är rent o snyggt. Köket vi skulle använda fanns det ingen ugn eller rättare sagt ingen ugnslucka och plattorna var långsamma. Det var väldigt mörkt på kvällarna när man gick från toaletten till vagnen, vi låg på platser som kostade 300:-/dygn, kan man inte vänta sig lite bättre standard då?
Har även campat i Danmark, låg på Top Camps anläggningar o det är det finaste vi sett i hela vårat camlpingliv. Den hade 4 stjärnor och den går inte att jämföra med någon av de svenska campingar vi varit på.
Jag är handikappad så jag ber alltid om att få tillgång till handikapptoaletten, vilket i dom flesta fall står öppna för alla. HELT FEL!!! Har vid ett flertal tillfällen suttit och väntat på att få gå på HKtoalett och ut kommer det hela familjer med barn som duchat. Det kan ta upp till över en halvtimmer innan jag får tillgång till toaletten. Dom flesta campingar i Sverige har väldigt dåliga toaletter med öppningar både mot gol o tak och dessutom så låga toalettstolar att jag med min protes har mycket svårt att både sätta mig o resa mig upp.
Jag tror ansvariga från SCR bord göra studiebesök på tex Top Camp för att kunna betygsätta våra svenska campingar det skulle inte bli många som kom upp i 3 - 4 stjärnor.
Jag önskar verkligen svar och jag undrar oxå om inte campingägarna oavset om dom är privatägda eller om kommunägda har ett ansvar, att dom har regler att rätta sig efter.
Trevlig fortsatt campingsommar önskar Bozzan
Svar
lotta
Ny medlem
Inlägg: 4
Skrivet: 2009-10-26 16:49:03
Hej.jag håller helt med dej.I de flesta andra länder är det en bättre standard och många gånger mycket renare än här hemma.
Jag har varit på campingar där jag har dragit mej för att gå på toaletten eller duscha och då gjort detta i husbilen.
För att besvara detta inlägg måste du vara inloggad
Logga in  |  Upprätta ny användare
Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt