CampingSverige.se

Utrustning - Elektronik
Forum - Utrustning - Elektronik - El från bilbatteriet
Användare
Thomas Olofsson
Skrivet: 2004-09-18 11:16:44

El från bilbatteriet

Vad krävs för att jag skall kunna driva kylskåpet med bilbatteriet under färd?
Diod?Kabeldragning?
Är det någon som vet?

Hs/Thomas
Svar
Jens Norberg
Skrivet: 2004-09-21 11:02:02
Vet inte om du pratar husvagn, eller husbil. Men på båda av dessa typer av fordon så laddas väl bo-batteriet under färd...vilket innebär att du bör kunna köra på bo-delens batteri? Jag är inte 100 på detta...men har för mig att det är så.

Lycka till//Jens
Rolf Braun
Skrivet: 2004-09-21 16:45:05
Hej
Jag kör alltid med kylskåpet kopplat till bilens batteri ( husvagn ). Svenska husvagnar har ofta ett relä kopplat till bakljusen, när dessa är tända är bilen igång och kylskåpet inkopplat. Har man inte detta är det enkelt att koppla in. Ladda inte husvagnsbatteriet från bilen utan speciell laddare, spänningshöjare. Spänningsfallet i ledningen från bilen gör att det inte blir något av. En diod hindrar från att bilen urladdar husvagnen men ger ett ännu större spänningsfall vid laddning. Ett spänningsfall till kylskåpet ger bara lite lägre spänning = lägre effekt men det fungerar ändå. Mitt råd koppla kylskåpet till bilen via ett relä som styrs av bilen ljus. Ladda sedan husvagnsbatteriet med en vanlig laddare hemma. Det är sedan inget fel att kolla att bilen har förnuftig kabelarea.

Hälsningar

RolfB
Hans L
Skrivet: 2004-09-23 01:00:52
På adressen www.campingstuff.dk kan man hitta en del artiklar som berör din fråga. Det finns för övrigt en batteri-booster som heter DAN 1212 som förutom att den fixar laddningen på batteriet har en utgång som kan användas för att ansluta kylskåpet. Verkar inte så dumt.

Hälsningar

Hans
steffo
Skrivet: 2006-03-15 15:08:27
hej du måste ha ström på 54g kl 2 på din bil kontakt då har du laddström till husvagnen
För att besvara detta inlägg måste du vara inloggad
Logga in  |  Upprätta ny användare
Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt