CampingSverige.se

Semester i utlandet
Forum - Semester i utlandet - Europa-semester-tips!
Användare
christine
Skrivet: 2005-05-22 13:56:24

Europa-semester-tips!

Hej, Vi husbilar ner med familjen genom Europa till Italien, Frankrike, Tyskland, Schweiz, Tjeckien mfl. Vi vill gärna ha tips på pärlor längs vägen! Vi är en barnfamilj (10-14 år) och längtar efter både skönhet och äventyr. Blir jätteglad fall någon tipsar om sina smultronställen.
/Christine
Svar
Andreas
Skrivet: 2005-05-24 00:10:22
Låter som en härlig resa! Det finns så mycket vackert i dessa länderna.

I Tyskland rekommenderar jag speciellt området kring Rhen/Main/Mosel. Moseldalen är vacker och så även Rhen/Mainområdet runt Heidelberg. Finns många vackra små städer och slott. Dessutom är ju sydligaste Tyskland med sina alper fint.

Schweiz är ett otroligt vackert land med massor av sjöar och bergsvyer som får en att tappa hakan. Jämfört med Österrike är det dyrt, men jag tycker personligen att Schweiz är finare. Genevesjöområdet vid Lausanne/Montreux och området kring Lugano vid italienska gränsen måste vara något av det vackraste Europa kan erbjuda.

I Italien rekommenderar jag västsidan för bad och sol. Stränderna i nordväst är ofta små och steniga, men längre söderut (i höjd med Pisa) breder sandstränderna ut sig. Toscanas inland är sagolikt vackert med en massa vackra gamla städer och byar. Chiantiregionen är fantastisk! Tycker dock att ni ska undvika östkusten vid Rimini. Packat med hotell, skitigt och ofräscht.

Frankrike känner jag inte till så väl men Alsace är trevligt. Strasbourg och Colmar är värda besök, inte minst för alla vinbyar i närheten.
För att besvara detta inlägg måste du vara inloggad
Logga in  |  Upprätta ny användare
Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt