Husbil365

CampingSverige.se

Semester i utlandet
Forum - Semester i utlandet - Frankrike/Italien
Användare
Nils Palmqvist
Skrivet: 2005-06-09 13:55:05

Frankrike/Italien

Tänkte göra en resa ner över på 6-veckor. Vill åka genom Moseldalen. Sedan är det fritt fram för alternativ. Tänkte hålla till Öster om Rhondalen och upp mot Alperna. Se bergsluttningarna, Slotten. Tröttnar vi kan vi åka till Italien.
Ge tipps om Bergssluttningar, slott, färdväg, fina campingar, fina platser. Skall man dra vidare till Toscana?
Svar
Andreas
Skrivet: 2005-06-20 15:35:55
Hej

Här kommer några korta tips:

Tyskland: Moseldalen och Rhendalen (söder om Koblenz) är riktigt trevliga områden. Kolla gärna även in Heidelberg och även Freiburg i Schwarzwald. Av de tyska storstäderna är t.ex München och Augsburg intressanta och vackra.

Schweiz: sagolik natur som är oerhört varierande. Genevesjön vid Montreux och Lausanne är fantastiskt. Se gärna slottet Chillon i Montreux och den fina huvudstaden Bern. Centrala Schweiz är också fint med många små städer. För de mest imponerande alperna ska ni åka till södra delarna i kantonen Valais. Italienskspråkiga delen vid Lugano och Locarno är paradisiska med mediterrant klimat och alptoppar på samma gång.

Österrike: alper som Schweiz men lite lägre och inte riktigt så spektakulära, men betydligt mer prisvärt. Innsbruck och Salzburg är fina städer som man inte ska missa.

Italien: Norra Italien är bergigt (Trentino) och alpint. Om ni ska ner till kusten är Liguren vackert med små kringelkrokiga vägar utmed havet. Hoppa över Milano och Turino. Tycker det är trista och otrevliga industristäder. Verona är ett tips, men det ligger en bra bit ner.

Frankrike: Alsaceområdet utmed tyska gränsen är mycket trevligt. Se gärna Strasbourg och Colmar som båda är väldigt trevliga städer.
För att besvara detta inlägg måste du vara inloggad
Logga in  |  Upprätta ny användare
Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Dethleffs
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt