Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

Husvagnar - modeller
Forum - Husvagnar - modeller - Fuktigaste vagnarna?
Användare
gertat
Ny medlem
Inlägg: 5
Skrivet: 2007-08-05 11:02:26

Fuktigaste vagnarna?

Hej!
Vi funderar på att köpa oss en ny vagn.Vi har just nu en Abbey 74 som vi har vuxit ur.Jag har tittat runt på Blocket på massa olika vagnar.Ekonomin är inte den bästa just nu så vi har bestämt en prisnivå mellan 25-30.000:-..
Jag är fullt medveten om att det finns mer eller mindre fukt i alla äldre vagnar,men min fråga är om det finns någon som har koll på vilka märken som man bör akta sig för?
Jag har hittat flera Cabby 532:er runt 84-86 som verkar vettiga.Men jag har blivit varnad för Cabby pga att det är ett märke som tydligen har haft problem med läckande vagnar.Sedan så finns det Solifer och Polar runt de åldrarna med rätt prisnivå.Men somsagt,vilka märken och årsmodeller ska man akta sig för?
Tacksam för svar
Gert
Svar
sipher
Ny medlem
Inlägg: 4
Skrivet: 2007-08-06 23:20:28
Halloj!

Tolkar ditt inlägg som att du främst är intresserad av dom nordiska vagnarna. Jag upplever kvalliten på dom som ganska jämn. Det är nog så att det är helt beroende på hur tidigare ägare har skötit om sina vagnar med vinterförvaring m.m. Oavsett märke bör man täta om en husvagn typ var tionde år eftersom klimatet sliter hårt här i norden med kalla vintrar och soliga somrar.
Just Cabby har jag också hört en del negativt om, har aldrig ägt en själv. Men jag har tittat på några stycken 80-tals vagnar där samtliga var fuktskadade. Så jag är också reserverad mot Cabbys 80 talare. Fast återigen så kan man nog hitta många fina Cabby, där ägarna har skötit om sina exemplar.

Jag har själv en Solifer årsmod. 1980 som inte har några som helst fuktproblem. Men då har omtätning av vagnen skötits.
Så jag tror inte man kan säga något generellt, utan man får helt enkelt titta på varje intressant objekt med tålmodiga ögon och nogrann näsa.

Lycka till

//Fredrik
Claes
Ny medlem
Inlägg: 1
Skrivet: 2007-09-10 12:27:41
En tysk välvårdad vagn är oftast ett bättre val eller dyrare 90-tal.
Engelska vagnar måste vara välrenoverade för att funka.
Kanske en välvårdad Sävsjö från mitten Slutet av 80-talet, innan var de svampar.
Cabby's isolering med öppna celler suger fukt, värst var det i mitten/slutet på 70-talet med skarvar i taket som drogs isär med tiden.
Exempel på isolering med öppna celler är är SMW med den fina Trofe'n som har fuktproblem.
Polar runt 80 med reglade karossen kan var OK om de omvårdas med inomhus under vintern och den fukten som kommer in kan vädras ut igen.
Kabes vagnar från mitten och tidiga 80-talet orkar nog ingen dra runt på.
Solifer är kan vara skräckexempel med där trä't förvandlts till jord runt rutor, plåtar som inte hänger ihop under dekorlister, tidiga 80 skall man undvika.
Även nya, 3-år gammla, Solfer kan ha problem.
80-talets problem på alla vagnar brukar var försöket att försegla vagnen, med kondes och fukt som följd.
Varning för alla tätningsförsök som utvändig silicon.
Att leta vagnar i den prisklassen är tidsödande men det finns.
Har själv ägt Polar 535-79 och numera en Knaus 81
Polaren hittades efter långt sökande, efter att ha tittat på vagnar som, haft dubbla golv, upppallade med pallbocker, välventilerade för att just ni skall komma, nyrenoverade som det regnade in i pga efter monterad antennkabel.
viktigast är att dörren har varit ständ över natten och första man gör är att in med näsan och lukta. Ett tips kan vara att kom förtidigt och upptäcka ev. vädring eller parfymsprutande.
Kanusen hittades av en tillfällighet som GDS vagn på firma utan att vara spekulant.
- en koll med tidigare ägaren och lukta runt golvlister samt upp med alla kuckor, skåp, under sänglådor, ovanför dörren, runt rutor, man kan lyfta på gummilisten.
- nackdelen med sådana här sidor är att många är intresserade av sin vagn och därmed inga problem, dock är de som har problem vagnar inte lika intresserade.
Vad som är skrämmande är handlarnas överpriser på gammalt skrot, men är väl för att skyddas sig mot dyra reparationer.
det är int elätt men det finns...........
janne_andersson@li...
Ny medlem
Inlägg: 4
Skrivet: 2008-04-16 14:29:09
heissan jag har ett jette fint förtält såm jag ska sälja det är ett dwt-zelte från 2005 i mycket got skick A mått 950-926 ring gärna för mer info mvh janne tel 076-7156122
För att besvara detta inlägg måste du vara inloggad
Logga in  |  Upprätta ny användare
Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt