CampingSverige.se

Handikappcamping
Forum - Handikappcamping - Handikapp Camping
Användare
David
Skrivet: 2005-07-18 10:34:21

Handikapp Camping

Hej Aase Hansen,
Vi är en familj som har tänkt oss att anskaffa oss en husvang till nästa år. Vi har bestlutat oss för en 610 UL Hobby, vi har en son som är handikappad i rullstol och undrar hur vil går tillväga, Hobby Sverige säger att dom gör detta med bredare dörr etc, har Ni någon erfarenhet med Hobby och var man gör ramper etc. Vet du vad sådant kostar och kan man få stöd eller annat för att göra detta ??

Annat vill jag också säga är att två av Hobby's förhandlare sa direkt nej att dom inte gjorde några somhelst ändringar på Hobby vagnar ??? Det är en konstig marknad. Samt är vi intresserad av olika camping platser och andra erfarenheter. Annars är det bra att man ser saker också händer på detta området.

På förhand tack
Med Vänlig Hälsning
David B. Jonsson
Svar
Eva Klint
Skrivet: 2006-08-08 13:14:40
Hej

Själv har vi en svårt handikappad dotter rörelsemässigt vi har en hobby 610TQM där vi har våra färdiga sängar för att dottern skall kunna lägga sig när vi stannar . Vi kör inte in med rullstol utan vi bär henne. Visst kan man göra bredare dörr annpassning går alltid att få bidrag
Sök pengar från foder till detta. ramper kan du få som hjälpmedel från hjälpmedelscentralen i ditt landsting. Ett förslag när det gäller husvagn är att kolla hur toaletten är kan din handikappade son komma in på den och sitta på toaletten. I Våran Hobby sitter toaletten ungefär mitt på vagnen vi har tagit bort "baljan" på golvet för att få mer benutrymme.Vår dotter använder sitsförhöjare på toalettsitsen så det går alldeles utmärkt.
När det gäller campingplatser blir man oftast besviken vi reser väldigt mycke i sverige och ser en hel del. Evedal camping utanför Växjö är en bra camping ur för rullstolsburna där har man egen dusch med toalett för handikapade med nyckel.mm Har du frågor kan du höra av dej
För att besvara detta inlägg måste du vara inloggad
Logga in  |  Upprätta ny användare
Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt