CampingSverige.se

Utrustning - Utvändigt
Forum - Utrustning - Utvändigt - Heki lucka
Användare
Christer
Skrivet: 2005-04-19 21:26:01

Heki lucka

Hej!

Blir det lika bra resultat om någon lokal verkstad tar hål och monterar in en Heki lucka i efterhand som om man beställer den fabriksmonterad ?
Svar
Lars Erik Paulsson, redaktör CampingSverige
Skrivet: 2005-04-20 21:30:50
Helt beroende på husvagnens/husbilens konstruktion, på verkstadens skicklighet och på Heki-luckans storlek (den finns ju i många olika utföranden).
Vissa tillverkare lägger in en förstärkningsram i taket för den stora Heki-luckan i alla sina fordon, och utnyttjar man denna så ska det inte vara några problem att i efterhand montera en Heki-lucka.
Men vissa tillverkare lägger in en sådan ram enbart i de fordon som från fabrik ska utrustas med Heki-lucka och då kan det hända att det uppstår problem om man inte är skicklig och noggrann. Samma är naturligtvis förhållandet om man vill ha sin lucka på annan plats än där fordonstillverkaren "förutbestämt" att den ska sitta.
Zlatko Schneberger
Skrivet: 2005-04-21 10:30:50
Hej Christer
Vist kan dom va bra dom lokala verkstad inget onti de men jag skulle beställa den fabriksmonterad.Varför,ja den lokala verkstad har inte kanske den erfarenhet just för Heki luckan och dom på fabriken har instalerat tusentals.
Mvh/
Hasse
Skrivet: 2005-04-27 12:25:42
Har själv monterat den stora HEKI-luckan. Du måste, efter utsågningen, kratsa ur isoleringen och lägga in en regelram runt om eftersom HEKI-ramen klämmer ihop utsidan och insidan av taket. Alltså du skruvar INTE ramen på takets ovansida. Finns ingen förstärkning inlagd är det inte något som "svarar emot" när du drar i ramskruvarna.
En fördel att göra det själv är att du kan placera den exakt var du vill.
Väljer du den varianten jag har med belysning, får man tänka till var man når strömförsörjningen lämpligast om man vill lägga kablaget dolt.
/Hälsn Hasse
För att besvara detta inlägg måste du vara inloggad
Logga in  |  Upprätta ny användare
Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt