CampingSverige.se

Husvagnar - modeller
Forum - Husvagnar - modeller - Hobby 460T kan det va nå´t?
Användare
Raymond
Skrivet: 2004-07-08 20:29:27

Hobby 460T kan det va nå´t?

Som förstagångsköpare av husvagn skulle jag vara väldigt tacksam för tips gällande Hobby. Jag överväger att köpa en Hobby 460 Prestige av årsm.-89 och undrar om det är något särskilt man ska tänka på. Finns det några kända problem med dessa vagnar osv.??
Svar
Lars Erik Paulsson
Skrivet: 2004-07-09 10:00:31
Några direkta "typfel" finns inte hos just denna modell. Rent allmänt kan man dock om äldre Hobby-vagnar säga, att det ibland var lite si och så med värmeinstallationen (gäller både Truma luftvärme och Primus vattenvärme), vilket gjorde vagnarna mindre lämpade för "avancerat" vinterbruk. I en så liten vagn som en 460 torde dock inte värmen vara något problem.
Vad man rent allmänt ska se upp med när det gäller begagande vagnar, är förstås fuktskador. Precis som bilar kan rosta, kan husvagnar och husbilar drabbas av inträngande fukt. Men precis som bilarnas rostskydd har förbättrats genom åren, har även de tätningsmedel som används till husvagnar förbättrats. I vagnar byggda från första hälten av 90-talet och framåt är därför fuktskador betydligt ovanligare än i äldre vagnar.
Lycka till med köpet!
För att besvara detta inlägg måste du vara inloggad
Logga in  |  Upprätta ny användare
Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt