CampingSverige.se

Semester i utlandet
Forum - Semester i utlandet - Husvagn i Europa med familjen
Användare
Susanne Lindell
Skrivet: 2004-10-10 20:32:07

Husvagn i Europa med familjen

Vår familj - 2 vuxna och två barn 14 och 12 år - planerar att resa i Europa med husvagn sommaren 2005. Ca 3-4 veckor planerar vi för varav 5-6 dagar i Rimini, Italien. Hur hittar man enklast info om bra och gärna billigare campingar. vad bör vi tänka på när det gäller kostnader och annat? vilka länder är trevliga campingländer? MVH Susanne Lindell m familj
Svar
kenneth carlsson
Skrivet: 2004-11-08 11:24:21
Hejsan!
Vi åkte med husbil till Italien nu i sommar och vi rekomenderar er att kontakta turistbyråer för info. I Tyskland är det bara att svänga in på närmaste bensinmack och köpa en camingfurer tyvärr finns dom bara på tyska men det går bra änndå. I Tyskland och på vissa platser är det väldigt dåligt skyltat så ibland får man verkligen leta. Ett tips är att inte bara köra igenom Tyskland för det finns otroligt fina gamla städer särskilt i södra delen så studera turistbroschrerna ordentligt. Väl i Italien så rekomenderar jag Garda sjön och en camping som heter camping Lido en bra camping pris c:a 350:- per/natt inkl el.
Mycke trevlig plats med mycket att se och billig mat om man gillar att gå ut och äta. Italien har till skillnad mot Tyskland vägavgifter på sina motorvägar och de är rekomendabelt att ni håller er på dom för att åka husvagn på dom mindre vägarna kan var nästintill omöjligt på vissa platser. För det är trångt mycket trång även med husbil. Totalt betalade vi c:a 3000:- inkl öresundsbron.
Italien är inget billigt campingland om man jämför med Sverige eller Tyskland men man får den efterlängtade solen och fantastiska beacher att promenera på så det är värt pengarna. Vi åker gärna dit igen! Vi får önska er en trevlig semester 2005.
Tommy Johansson
Skrivet: 2004-11-08 22:16:17
Hej!
Varför inte välja andra sidan av Adriatiska havet. Kroatien alltså. Lika bra campingar, rent vatten och fina bad (om man inte måste ha sandstränder), och framförallt billigare. Kan rekommendera Zelena Laguna strax söder om en mysig stad som heter Porec
För att besvara detta inlägg måste du vara inloggad
Logga in  |  Upprätta ny användare
Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt