Husbil365

CampingSverige.se

Semester i utlandet
Forum - Semester i utlandet - Husvagnssemester i Normandie, Frankrike
Användare
Rune Engman
Skrivet: 2004-02-27 09:10:54

Husvagnssemester i Normandie, Frankrike

Hej!
Vi är två vuxna personer som planerar en sommarsemester med vår husvagn i Normandie. Vill på detta sätt få tips om sevärda platser och bra campingplatser. Vi tar också gärne emot tips om snabb körväg från Sverige. Vi vill koncentrera semestern på resmålet. Finns det några bra handböcker med tips inom detta område. Tack på förhand och med vänlig hälsning.
Svar
Joan Petersen
Skrivet: 2004-02-27 19:24:17
Hej Rune.

Jeg ved ikke om I er klar over, at det er 60 års dagen for landgang i Normandiet i år, og der er derfor en masse arrangementer hele sommeren igennem.

Grunden til jeg gør opmærksom på det, er at det nok vil være en god ide at bestille plads på den eller de campingpladser I vil besøge, da der er ekstra mange, der vil den vej på i sommer.

Venlig hilsen Joan
Hans L
Skrivet: 2004-02-27 20:21:39
Hej!
Sommaren 2002 reste jag och min fru genom Normandie på väg mot Bretagne. Vi stannade två nätter i Arromanches-les-Bains, vid kusten norr om Bayeux. Där finns en mycket trevlig camping inne i den lilla staden (det finns en camping precis utanför staden också), nära till restauranger mm och ett par minuters promenad till brödbutiken på morgnarna. Arromanches spelade en viktig roll under invasionen på D-dagen under andra världskrigets slutskede. Nära staden finns invasionsstränderna och trakten präglas av minnena från kriget. Det kanske låter underligt men att se och leva sig in i vad som då hände genom att vandra över stränderna där så många dog och se monumenten gjorde stort intryck på oss och stärkte oss i vår uppfattning om krigets vansinne. Vi passade också på att stifta bekantskap med Calvados, drycken som lämpligen intas när man kopplar av efter dagens utflykter i det vackra landskapet.

Trevlig semester/Hans
Berthon
Skrivet: 2004-02-28 14:03:43
Hej !
Ett jättebra val!

Är ni intresserade av invasionen under andra världskriget rekomederar jag att att ni besöker utställningen i Arromanches, därifrån inte långt västerut, även den Amerikanska kyrkogården som är en mäktig upplevelse. Alla vita kors står i rad i välklippta gräsmattor.

Deauville och Trouville är värda ett stopp. Flanera runt i den lilla hamnen i Honfleur är inte inte helt fel.

Glöm ej kuststräckan mellan Calais och Le Havre, i mitt tycke den vackraste delen. Landskapet är böljande utmed kusten. Städerna ligger i dalarna och däremellan stupar höjderna rakt ner.

De flesta orterna är värda ett besök i denna del men ett par tips.
Är ni intresserad av hur likör framställs stanna i Fe'camp där "Benedektine" framställs i ett fantastiskt slott som byggdes på 1800-talet.

www.etretat.net

I Etretat finns klipppa som går ned i havet och
som liknar en snabel på en elefant. Den finns med på massor av vykort.

Längre upp mot Calais finns den berömda badorten Le Touquet.

Le Havre är en stor stad som jag anser ni kan hoppa över. Däremot är det inte helt fel att åka en bit upp utmed floden Seine.


Ett annat tips är att åka till Claude Monet's trädgård i Giverny. Jag har ej varit där men är säkert värt ett besök då den är omtalad. Giverny ligger mot Paris. giverny.org

Reseinformation
- en bra grundinformation är vad bussresorna gör för turer
- via nätet hittar ni en hel del information
- franska turistbyrån i stockholm

Lycka till
Berthon
För att besvara detta inlägg måste du vara inloggad
Logga in  |  Upprätta ny användare
Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt