CampingSverige.se

Semester i utlandet
Forum - Semester i utlandet - Italien eller Kroatien
Användare
Marcus & Maria Spetz
Skrivet: 2005-12-14 17:48:53

Italien eller Kroatien

Vi är en barnfamilj med två minderåriga barn. Vad passar bäst som resmål, Italien eller Kroatien? Är det någon som har bra tips på campingar i området runt Venedig eller på halvön i Kroatien.
Tittar man runt på internet ser ju allt väldigt trevligt ut. Men är det någon som varit där i verkligheten som kan ge några bra tips?!
Svar
Jessica
Skrivet: 2005-12-29 14:31:06
Hej!

Jag o min make var ute o reste i sommar på husbilssemester, vår andra i ordningen, vi var bla till venedig, var även till piran i slovenien, så frågan om italien eller kroatien så måste jag nog säga italien...vägarna till kroatien är inte dom bästa, o tar lång tid att köra, då de flesta vägarna i italien är toppenbra. Utan för venedig på den lilla halvön där, bodde vi på camping lido...europas största...helt underbart, o ej så dyrt 180 kr/natten, jättefin o stor strand, barnvänligt med ett vattenland på området för barn med pooler, man kan säga att det är en liten stad i sig, med shopping center, restauranger för allas smak, lätt att ta sig in till venedig då det går bussar till färjan ungefär varje 15 min, bussresan tar ca 15 min, sen färjan in till san marco platsen i venedig ca 40 min, perfekt läge att sen utforska venedig från. Längs med den här "halvön" ligger det ca 60 campingplatser o alla ser ju fin ut...men lido är bland dom sista på ön o närmast färjelägena, kan vi varmt rekomendera, men försök att inte komma på förmiddagen, då det är mycke trafik..trevlig resa!
Ann Magnusson
Skrivet: 2006-02-28 18:34:18
Kan varmt rekommendera Capalonga Camping, Bibione, Italien. Vi var där med husvagn sommaren 2004. Underbar strand, pool, rent och snyggt på hela campingområdet, restauranger, affärer inne på campingen och gångavstånd till centrum där det fanns gott om affärer och mysiga restauranger. En toppenplats helt enkelt! Vi var där i början av juli och hade inte bokat. Vänner till oss kom dit en vecka senare, inte heller de hade bokat, men det löste sig.Vi besökte Venedig en dag. Tänkte kört dit med bil men upptäckte att man kunde åka buss. Toppen! Det finns även möjlighet att åka med båt till Venedig. För övrig anordnades det utflykter till flera platser i Italien och till Slovenien.
I sommar kanske vi åker till Kroatien men Bibione lockar också.
Peter Jonasson
Skrivet: 2006-04-04 09:53:29
Håller med dig Ann!
Capalonga är en mycket bra camping.
Priset dock generellt för camping runt Bibione är ganska dyrt, räkna med 500:-/natt för 2vux+3barn+bil+husvagn
Kent
Skrivet: 2006-05-20 14:57:12
Kan rekommendera camping Sabbiadoro i Lignano. Denna campingen är välskött och håller en bra standard. Nära till city 10 min gångväg , egen strand som tillhör campingen både vanlig pool & barn pool. Nära till vattenpalats med alla möjliga attraktioner samt andra "parker" med inriktning för barn. Ligger mellan Venedig och Kroatien. En natt kostar ca: 330:- 2v och 2 b. Kommer att åka dit för tredje året i rad. / Kent
Erich Herrmann
Skrivet: 2006-06-06 18:56:51
Vi åker varje år sedan jag, 42 år, var 12 år gammal till camping "JOKER" i cavallino nära jesolo. Liten camping, mindre poolanläggning,nära till allt ! Fin sandstrand som ligger i direkt anslutning till campingen. Vi fortsätter att åka dit även i år. Undvik augustimånad då alla italienare är där. Alla campingplatser är då helt översvämmade av semesterfirare.
För att besvara detta inlägg måste du vara inloggad
Logga in  |  Upprätta ny användare
Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt