CampingSverige.se

Utrustning - Gas, kyla, värme
Forum - Utrustning - Gas, kyla, värme - Kall mat på tältsemester
Användare
Jenny
Skrivet: 2005-02-20 20:27:04

Kall mat på tältsemester

Vi är en familj som har planer på att tälta i sverige i sommar. Men hur håller man egentligen sin mat bäst kall? Det måste ju vara ett både prisvärt alternativ, men även så måste där ju finnas gott om plats för både mat o dryck. Har ni några tips?

Tacksam för alla råd o tips

Jenny
Svar
Pia Bure
Skrivet: 2005-02-26 11:08:29
Pulvermjölk och mjukost behöver inte kylskåp.
Bosse
Skrivet: 2005-05-13 23:21:18
Vi har tältat på somrarna i 20 år och provat kylväskor/kylklampar och typ "pulvermjölk och mjukost" samt att bara handla alla kylvaror så att de räcker max 1/2 dag (t.ex till frukost och lunch). Till slut tröttnade vi och köpte en riktigt kylbox (med kompressor!) för båt/bil. Det är den bästa investering vi gjort i campingutrustning. Alltid tillgång till kalla drycker, man kan handla när man vill och förvara maten i kylen utan problem. Det finns modeller som drivs på 12, 220 volt och gasol. De kostar en hel del man kan använda den på alla resor och alltid ha tillgång till kalla drycker, mackor mm. Obs köp ingen billig kylbox utan kompressor. De klarar inte att sänka temperaturen med mer än ca 20 grader och det räcker inte i en bil en varm sommardag och man har den oftast i bilen.
Annie
Skrivet: 2005-05-14 17:04:10
Vi tältade i sex år med combicamp och två barn och höll maten bra kall i en hård kylväska med kylklampar som byts varje dag på campingplatsen.
Har nu även en box med kompressor, men detta har ju också sina sidor.
Har du en sådan box ska den kylas antingen med bilbatteriet (inte så bra när du ligger still vid en strand i ett par dagar) eller så måste du betala för en elplats (enbart för att hålla maten kall) och det kan man byta många kylklampar för.
Handlar ju lite också om hur mycket du är beredd att satsa.
En hederlig med klampar går alltså helt utmärkt. Barnen kan ha som uppdrag att gå och byta klampar varje dag.
Lycka till med er campingsemester!
Beatrice
Skrivet: 2005-06-08 11:12:38
Tänk bara på att om du reser utomlands är det inte så lätt att hitta kylklampar. Däremot ute i Europa är så gott som alla campingplatser inklusive el; även uppställningsplatserna för tält! Inga extra avgifter! Vi har rest i flera år (Tyskland, Frankrike, Italien) med en kylväska som kopplas in i bilen och så köpte vi en omvandlare så att vi kan använda vanlig ström från elstolpen på campingen. Billigt och kanonbra! Får plats med mjölk, yoghurt, smör, ngn dricka och liten ost. Lagom för frukost, kvällsmat och mellanmål. Vi har haft kött också, men om man handlar på morgonen ska man laga till det samma dag för att inte riskera att det legat för varmt. Det behöver alltså inte kosta så mycket!!! :-)
Julia
Skrivet: 2005-07-19 14:12:29
Det finns så gott som allt man kan tänka sig i konserver. Om man kompletterar med pulvermjölk och torkat (t ex finns det ju frystorkat kött (själv kan man torka mager kött, frukt, grönsaker mm) så behöver man egentligen inget som behöver vara kylt.
Dessutom finns det t ex yoghurt (i 4-pack) som inte behöver vara i kylen, "mjölken" för mjölkalergiker (solhavre) som inte behöver vara kylt. Istället för smör, på mackan, kan man göra som spanjorer och droppa lite olivolja.
Sen om man tittar bland special grejer från t ex USA så hittar man ännu mer go'saker.
För att besvara detta inlägg måste du vara inloggad
Logga in  |  Upprätta ny användare
Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt