CampingSverige.se

Husbil
Forum - Husbil - Köp av husbil
Användare
David Blixt
Skrivet: 2006-01-09 09:31:21

Köp av husbil

Hej!
Jag och min sambo står i färd med att köpa husbil och vi är förmodligen inte de första att ställa frågan. Vad skall man tänka på. Alltså var får man tag på information om viktiga saker att titta på när man köper husbil. Kanske en hemsida, bok eller annat ställa man kan förkovra sig i ämnet.
Tack för svar
David Blixt / Malmö
Svar
Roger Edlund
Skrivet: 2006-01-09 10:53:26
Köp en husbil av ett känt märke, det är fördelaktigt när bilen börjar bli äldre och man behöver reservdelar. Det kommer alltid in uddamärken när tiderna är goda, som nu tex. som sedan försvinner från marknaden när tiderna blir sämre.Ska ni använda bilen året runt så köp en bil med ALKO-Chassi då har ni vatten och avloppstankar i ett uppvärmt utrymme, en ALKO-Bil går också mycket tystare än en bil byggd på FIAT-Chassi, vi vet för vi har provat båda och ALKO-Chassit är värt vartenda öre.Vi har en Burstner I660I ntergrerad och är väldig nöjda, vi är ute året runt, närmast blir det Jokkmokks Marknad, där kan det bli kallt, ett år när vi var där var det -42 Grader.
micke
Skrivet: 2006-01-09 15:53:59
Du ska kolla först och främst att inte bilen är privat importerad för då kan den vara registrerad som personbil och då blir det väldigt dyrt med skatten.
Sedan är det bara att titta och känna på husbilen så att det inte syns eller luktar fukt/mögel, känn även på plåten så den inte hänger löst runt fönster och att inte väggen är mjuk
om du är osäker kan du kontakta bilprovningen så testar dom bildelen för eventuella fel och brister
bodelen bör du kunna få kollad hos en servicverkstad för husvagn & husbil.
Lejonet
Ny medlem
Inlägg: 8
Skrivet: 2008-03-25 06:05:00
Varning för:
I Vetlanda finns ett tillverkande företag Hugos Husbilar som varken håller leveranstider, garantier och är överhuvud taget svår att samarbeta med. Givna löften hålls aldrig.
Du är välkommen att ringa mig så kan du få hur mycket negativ information som helst.
Mitt tel nr är: 0620-13050, 070-392 75 76
För att besvara detta inlägg måste du vara inloggad
Logga in  |  Upprätta ny användare
Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt