CampingSverige.se

Semester i utlandet
Forum - Semester i utlandet - Kroatsien sommaren 2007
Användare
Kenneth Carlsson
Skrivet: 2006-10-27 11:01:19

Kroatsien sommaren 2007

Hejsan!

Vi är en familj på 5 pesoner som tänker åka husbil till Istrien nästa sommar. Ni som har vart där och har "glada" tips på resmål men också tips som kan vara av "se upp karaktär" tar vi gärna emot.

Tackar på förhand!
Svar
Patrik Abrahamsson
Ny medlem
Inlägg: 5
Skrivet: 2007-05-17 19:26:21
Hej
Vi var i Rabac sommaren 2005 på en camping som heter Oliva. Ligger i närheten av Labin. Campingen ligger i princip på stranden med en strandpromenad in till byn. Hyfsta bra standard.
/Patrik
Kent Petersson
Ny medlem
Inlägg: 1
Skrivet: 2007-05-26 09:48:57
Var i Kroatiens norra delar under sommaren 2006. Min uppfattning är att ifall man vill ha de fina delarna av Kroatien så ska man nog åka längre söderut. Vi var i Novigrad. Staden var mysig med trevlig atmosvär men campingarna håller en dålig standard. Ett utflyktsmål som kan rekomenderas är Rovinj. Dit tar man sig med båt. Är man ute efter sol & bad så är detta land perfekt.
PS: se upp för de s.k sjöborrarna/Kent
Brugeren er slettet
Skrivet: 2007-06-26 13:59:09
Hej vi har besökt flera fina campingar i Istrien. en favorit som vi åkt tillbaka till är Lanterna Camping straxt söder om Novigrad. Det är en stor camping med strand (stenig) pooler, flera restauranger, affärer och allt annat man kan behöva. Det var hög standard de hade på dusch och toalettanläggningarna i området. det visade sig att det var en nyare del med mycket fina servicehus och en äldre del av campingen som inte var fullt så fräsch men de städade väldigt ofta på båda, det var så man trodde att städerskan bodde i huset. Det finns underhållning på kvällarna om man vill ha det och det finns flera olika aktiviteter som passar för barn. Tennis, båtar att hyra, studsmattor mm.
I somras var vi också på en fin camping söder om Umag som heter Park Umag. Den hade också pooler, affärer, restauranger och var mycket fräsch.

Vi är inte mycket för det pitoreska nät det gäller campingar så jag tycker man ska passa sig för de små campingplatserna utan stjärnor som visar klass. Ett bra tips kan vara att ta hjälp av turistinformationer i närliggande städer, de brukar ha koll på standarden.

Gemensamt för de fleasta ställen är att man behöver badskor så fort man vill bada i havet men det säljer de överallt. senast var vi rätt långt söderut i landet som längst nere i Makarska där var det något bättre stränder men det handlade fortfarande om stenstränder, dock mindre mjukare stenar länge söder ut.

Om ni är i Istrien rekomenderar jag att åka till Pula en dag eller två, där finns flera välbevarade romerska byggnader som defenitivt är värda ett besök. Europas mest välbevarade amfiteater ala Coloseum bla.

Hoppas ni får en fin resa till iallafall ett av våra favorit land.
/Kattis
Brugeren er slettet
Skrivet: 2008-01-03 15:17:15
Hej.
Til jer der ønsker at kører til Kroatien,så besøg Danmarks største hjemmeside med mange link der er til stor hjælp.
hjem,get2net.dk
Med venlig hilsen.
Preben.
Brugeren er slettet
Skrivet: 2008-01-03 15:28:17
Her er så den rigtige addrese til Danmarks største hjemmeside om Kroatien.
hjem.get2net.dk
Med venlig hilsen.
Preben
För att besvara detta inlägg måste du vara inloggad
Logga in  |  Upprätta ny användare
Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt