CampingSverige.se

Utrustning - Elektronik
Forum - Utrustning - Elektronik - Landsvägsrånare
Användare
Greger Ringdahl
Skrivet: 2005-11-01 13:10:07

Landsvägsrånare

Del 1:2
Jag har en lösning för dom som vill känna sig lite säkrare då de måste sova i sin husvgn eller husbil längs med våra europavägar eller på ruffiga campingplatser.

Jag bodde förut i Märsta utanför Stockholm. Min lägenhet låg på bottenvåningen, min balkongdörr var skymd från insyn och min ytterdörr bestod mest av veckat papper... Så jag ville öka min säkerhet, men jag ville inte spendera så mycket pengar. Jag köpte då två stycken överfallslarm som jag modifierade lite och vips så hade jag ett nästan heltäckande skallarmssystem för under 300 kronor. Larmen var av den sort som aktiveras då man drar ut en sprint och som då avger en obehaglig signal på över 140 decibel och samtidigt blixtrar.
Att använda dessa larm för skalskydd istället för överfallsskydd är enkelt. Först sätter man fast själva larmet bredvid den dörr som skall larmas.
Svar
Greger Ringdahl
Skrivet: 2005-11-01 13:11:03
Del 2:2
Sedan fäster man antingen snöret som sitter i sprinten vid dörrbladet på ett sådant sätt så att det inte går att rubba dörren utan att sprinten dras ut och larmet går. Eller så riggar man upp det så att det går att öppna dörren litegrand så att man kan larma även utifrån (genom att sticka in armen och haka fast linan till sprinten). Men då rekomenderar jag att man använder fiskelina mellan dörren och sprinten, då denna är svårare att upptäcka för en eventuell skurk som försiktigt smyger upp dörren.

Att tänka på vid installationen är även att man vinklar larmdosan så att sprinten pekar mot dörren, annars kanske den inte lossnar som den skall och hela larmet går sönder istället. Jag löste detta problem genom att smälta ett litet hål i plasten på larmdosan (värmde en liten spik med en tändare och tryckte in den i plasthöljet) och skruvade in en liten ögleskruv. I denna ögla fäste jag en bit kedja som jag sedan skruvade fast i väggen. Detta medförde att sprinten pekade åt rätt håll då dörren öppnades. Jag skruvade in en likadan ögla i dörren och satte en liten krok på fiskelinan, et voila! Jag hoppas att ni finner min säkerhetslösning lika smart som jag och att ni därför sprider den vidare så att husvagns och husbilsägare kan få ta del av den.
För att besvara detta inlägg måste du vara inloggad
Logga in  |  Upprätta ny användare
Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt