Husbil365

CampingSverige.se

Utrustning - Elektronik
Forum - Utrustning - Elektronik - Larm till förtält
Användare
Rune
Skrivet: 2004-07-25 21:59:37

Larm till förtält

Eftersom vi drabbats av många förtältsinbrott här i Skåne undrar jag finns det någon som vet om det finns något bra larm till förtält?
Svar
Lars Erik Paulsson, redaktör CampingSverige.se
Skrivet: 2004-07-28 18:19:14
Något färdigt larm som passar i förtälet känner jag tyvärr itne till. Men med komponenter från företag som CLas Ohlson, Teknikmagasinet eller Kjell & Co bör det gå att bygga ett volymskyddslarm som talar om när någon obehörig tar sig in i förtältet.
Lycka till, och berätta gärna om du lyckats göra ett skräddarsytt larm.
Jens Norberg
Skrivet: 2004-08-24 22:05:02
Som Lars erik skriver...det finns väl inget skräddarsytt larm. Men ljudande larm som går att hänga upp i tex. tältstängerna finns ju att få tag på i välsorterade elektronikbutiker. Larmet kommer troligtvis "bara" att ljuda fram tills dess att "buset" hittar prylen och slår den i småbitar. Har du tur kanske den ljudande prylen skrämmer busen? Själv så låser jag förtältet...kan verka nojjigt, men jag chansar inte. Lycka till med dina problem // Jens
Tomas Gillberg
Skrivet: 2004-08-25 15:39:39
En simpel och enkel lösning för att larma om dragkedjan på förtältet drages upp är ju överfallslarm. den typ där ett snöre drar ur en sprint och börjar att tjuta.

Larmet fästes med en tältpinne i marken på insidan och ett kort snöre från sprinten sitter fast i dragkedjeöglan som åker ur när dragkedjan drages uppåt och börjar därmed tjuta.

Kanske lite simpelt men det funkar.

Mvh
/Tomas Gillberg
För att besvara detta inlägg måste du vara inloggad
Logga in  |  Upprätta ny användare
Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Dethleffs
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt