Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

Semester i utlandet
Forum - Semester i utlandet - Med husvagn till Barcelona
Användare
Brugeren er slettet
Skrivet: 2009-11-08 15:59:09

Med husvagn till Barcelona

Hej, jag och frugan + hund tänkte åka ner till Spanien maj/juni 2010. Första gången till Spanien för mig, har varit flera gånger i Italien (Venedig) med husvagn.
Vi tänkte oss till Barcelonaområdet, jag undrar är det någon som ska åt samma håll, eller har varit?
Är det någon som har tips om/hur dela upp dagsetapperna, orkar man köra på typ 5 dagar? tips om bra hundvänliga campingar på vägen, resan startar från Stockholm.

Mvh/Kjell
Svar
Brugeren er slettet
Skrivet: 2009-11-29 14:48:39
Hej
Tror du att du kan köra såpass långa etapper? Det är ju i alla fall c:a 275 mil på landsväg och dessutom skall du över med färja. Jag har kört ett flertal gånger till Perpignan i Frankrike från Malmö och utan husvagn, och det har tagit 3 dagar med 2 övernattningar. Då har vi kört relativt hårt och nattat på hotell.
Vi skall ner nästa år, på hösten, till Barcelona med husvagn och räknar från Varberg med att lägga c:a 10 övernattningar utan att behöva busköra.
Vilken väg tänker du att köra?
Vi kommer att åka via Trelleborg/Travemünde, via Kassel, Frankfurt, Strasbourg, Lyon och rakt ned mot Montpellier, Perpignan, korsa gränsen och sedan direkt till Barcelona. All körning kommer att ske via betalvägarna och till en beräknad kostnad på c:a 1000 sek. enkel väg. Fördelen med det är att dom vägarna är i regel fria från vägarbeten och rel. fria från stopp. Detta till skillnad från tyska Autobahn där du vanligtvis får jättestopp på flera timmar.
Dessutom skall du övernatta och det tar ju sin tid att leta lämpliga platser. En normal dagsetapp räknar vi med 30-40 mil. Vi vill ju inte heller komma ner och vara slutkörda utan ta dagen som den kommer. Det finns otroligt mycket att titta på under hela färdvägen och vi låter "resan vara upplevelsen".
Vi planerar att efter Barcelona fortsätta ner mot Alicante sedan mot Malaga och vidare mot Portugal.
Vädret får bestämma för oss.
Hoppas att du har fått lite hjälp och tankar och lycka till. Vi kanske hörs eller ses.

Hälsn
Ronny
husse
Ny medlem
Inlägg: 4
Skrivet: 2009-12-28 11:52:56
Hej! jag tror du definitivt klarar det på 2 max 3 dar. Jag har varit nere på franska rivieran 2ggr med husvagn och det tog endast 2 dar, startade i stockholm.
supercar
Ny medlem
Inlägg: 2
Skrivet: 2010-01-02 22:51:40
Hej var la manga sept....okt 2009........tog 5 dagar ner från Malmö.........fick husvagnen god känd för 100 km/tim........alla övernattningställen var inlaggda i GPS enl. upp gjorda etapper....
supercar
Ny medlem
Inlägg: 2
Skrivet: 2010-01-02 22:56:06
Hej var la manga sept....okt 2009........tog 5 dagar ner från Malmö.........fick husvagnen god känd för 100 km/tim........alla övernattningställen var inlaggda i GPS enl. upp gjorda etapper...har en Hobby 590:a 2003......men vi åkte på rejält......har en Volvo S80...V.8 315hkr. drog denna i snitt endast 1,38 per mil tycker det va mycket bra.......elller?
För att besvara detta inlägg måste du vara inloggad
Logga in  |  Upprätta ny användare
Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt