CampingSverige.se

Husvagnar - modeller
Forum - Husvagnar - modeller - Nybörjare
Användare
magnus
Skrivet: 2004-05-22 18:27:36

Nybörjare

tänkte köpa en adria 450-75. tänkte prova på det här med camping.är vagnen för gammal eller bör man köpa nyare,får vagnen väldigt billigt& förtältet är bara3 år gammalt.mvh magnus
Svar
Fredrik
Skrivet: 2004-05-24 20:56:34
Hej, Magnus!

Jag är långt ifrån en "expert"...Jag köpte min första husvagn förra året, en solifer 500 årsmod 1980. Den är i fint skick och förtältet så gott som nytt, ser alltså ut som en kanonvagn...Men men!! Under ytan finns det problem, ju äldre en vagn är, desto fler problem. Speciellt med elen. Massa konstiga jordfel m.m. Kablaget och kopplingspunkter åldras ju med vagnen och så småningom måste det bytas, det kommer man nog aldrig ifrån. Tur att jag är elektriker, men om man inte har hållit på med el och man kanske måste lämna bort vagnen, så blir det nog dyrt.
Sen är ju fuktproblem alltid just ett problem...Vad jag har hört (har ingen erfarenhet) så är bl.a. Adria lite ökända för fuktproblem, när vagnen blir äldre, men jag har kanske helt fel där...

Men för övrigt tror jag det är bra att börja med en äldre vagn, just för att "testa på", om inte annat så lär man sig väldigt mycket under resans gång. För man ska nog inte tro att det blir ett smärtfritt köp att handla en äldre vagn.

Hur du än gör, så lycka till med campinglivet..

M.v.h. Fredrik
Magnus
Skrivet: 2004-05-25 17:16:48
tack för svaret.ska kolla upp det där med elen.mvh magnus
Hasse P
Skrivet: 2004-05-30 14:01:48
Köp gärna en Adria men ganska ny, de gamla har alldeles för kort drag, jag har erfarenhet. Kolla också ev. fuktskador i fronten. Annars är det en bra vagn till lågt pris, pruta bra.
Jens Norberg
Skrivet: 2004-09-03 06:48:25
Hej Magnus.

Det spelar nog ingen roll vad du köper för vagn när det gäller dom årsmodellerna. Prova på vagn är en bra grej...men sedan när det är dags för en annan, så kanske du ska sätta dig ner och kolla i vilken utsträckning du ska använda vagnen. Adrias nyare modeller tycker jag är bra.

Lycka till// Jens Norberg
För att besvara detta inlägg måste du vara inloggad
Logga in  |  Upprätta ny användare
Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Dethleffs
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt