Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

Husvagnar - modeller
Forum - Husvagnar - modeller - Registread totalvikt
Användare
Mats
Skrivet: 2007-01-19 18:53:32

Registread totalvikt

Jag hörde av en återförsäljare på mässan i Sollentuna i höstas att man kan få bilprovningen att omregistrera totalvikten på husvagnen. Detta för att man ska kunna byta bil utan att behöva uppgrader atill Be-kort. Jag hare kollat med vägverkets kundtjänst men dom är helt oförstående, är det någon som vet någor?

Mats
Svar
Lars Erik Paulsson,redaktör CampingSverige
Skrivet: 2007-02-19 23:11:37
Om vagnen är av nyare modell, och godkänd enligt det nya nationella typningsförfarandet, och om tillverkaren/importören har angett alternativa totalvikter, kan man hos bilprovningen registreringsbesiktiga vagnen till någon av de "tillåtna" totalvikterna.
Observera att det i samma typintyg får finnas högst tre olika totalvikter, så om vagnen kan erbjudas med fler totalvikter är dessa uppdelade på olika typintyg. Det är då bara möjligt att växla mellan toalvikterna på det aktuella typintyget.
För äldre vagnar äd et ej längre möjligt att ändra totalvikten.
sipher
Ny medlem
Inlägg: 4
Skrivet: 2007-07-24 22:15:20
Jag har suttit i telefonköer i några dagar just för denna fråga. Jag är intresserad att köpa en vagn som har totalvikt 1480kg. Min bil får dra 1450kg med B-kort.
Det är bilprovningen som sitter inne på kunskapen i denna fråga. Svaret är inte helt enkelt, det hela beror på hur många kilo lastvikt det blir kvar. Reglerna säger att det skall vara X-antal kg beroende på "boyta". I mitt fall skulle det gå att sänka vikten med 15kg, så där räckte det inte. Den vagnen jag var intresserad av var en 89a. Så mitt tips är att ringa bilprovningen (lång telefonkö) och prata med dom, man kan ju spara några kilo i alla fall.
För att besvara detta inlägg måste du vara inloggad
Logga in  |  Upprätta ny användare
Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt