Husbil365

CampingSverige.se

Semester i utlandet
Forum - Semester i utlandet - Resa gennom Baltikum
Användare
Gunnel Fors
Skrivet: 2005-05-20 15:47:25

Resa gennom Baltikum

Hej Vibeke.
Har med stort intresse läst din artikel om er resa genom Baltikum, eftersom jag och min man funderar på att göra en liknande resa. Vi tänker dock inte åka till Ryssland och inte Kaliningrad. Vad har du för uppfattning om att åka med en ensam husbil genom dessa länder. -98 åkte vi genom Polen med en äldre husbil. Läste då många varningar om allt som kunde hända. Vi var också tvungna att montera in startspärr för att försäkringen skulle gälla. Allt gick dock bra och vi hade en trevlig resa.

Det som ororar mig dnna gång är att vi har en nyare och kanske mer iögonenfallande husbil, som kanske lockar mer till brott. Vi har i alla fall både larm och startspärr.

Träffade ni några som åkte ensamma och vad tyckte de i så fall?

Tacksam för svar Gunnel Fors i Sala
Svar
Anne-Vibeke Isaksen, CampingSverige.se
Skrivet: 2005-05-20 15:49:05
Hej Gunnel og Gunner
Tak for mail. Jeg håber det er ok jeg skriver på dansk.

Det går meget stærk i de lande og jeg mener ikke det er farligt at rejse, men der er nogen forbehold og ting som man skal tænke på. Men det er der i alle lande i dag. I tænker også på det, så derfor har I taget de forbehold I kan. Det betyder ikke, at det ikke kan gå galt, men jeg mener det er sikkert nok. Vi oplevede ikke noget grim og i dag ville jeg godt have rejst alene - også i en ny husvagn eller husbil. Lad være med at køre om natten / når det er mørkt og overnat kun på campingpladser. Parkerer kun på offivcielle parkeringspladser med vagter eller der hvor der er mange mennensker. Jeg fornemmer ikke jeg behøver at skrive det, for I har som sagt allerede tænkt på det. Pas godt på så har I gjort hvad I kunne for at det sakl gå godt.

Jeg er i øvrigt i Polen lige nu. Har kørt rundt her de seneste 2 uger - hele landet rundt. De er ikke nået så langt. Campingpaldserne er ret dårlige (men vi har jo det meste i vognene), vejene er også dårlige, men oplevelserne er stadig store og befolkningen er venlig - ofte mere end man ser i resten af Europa - det er tankevækkende.

PS: turen kommer her på portalen om et par uger.

God tur til jer - skriv gerne hvordan det gik.
Venlige Campinghilsner Anne-Vibeke Isaksen
Rasmus Schønning
Mie på 8 måneder og Mathias på 3 år.
Gunnel Fors
Skrivet: 2005-08-01 15:58:27
Hej igen.
Nu har vi haft två trevliga veckor i Estland och Lettland. Vi bodde bara på campingplatser, hittade endast fina fäscha och billiga campingar. Nu höll vi oss mest längs turiststråken vid kusterna, det kanske är annorlunda om man åker inåt länderna.
Inga obehagligheter, allt har gått bra. Vi är mycket nöjda. Tyvärr hann vi inte med Litauen, men vi kommer nog snart att åka dit.Då åker vi nog nerifrån istället. Alltså genom Polen till Litauen. Man ska inte ha för bråttom, utan hinna titta på platser man besöker. Bra att ha cyklar med
Hälsn Gunnel
För att besvara detta inlägg måste du vara inloggad
Logga in  |  Upprätta ny användare
Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt