CampingSverige.se

Semester i utlandet
Forum - Semester i utlandet - Resetips till Kroatien/Frankrike
Användare
Sven K
Skrivet: 2004-03-07 09:52:22

Resetips till Kroatien/Frankrike

Hej !

Vi funderar på att åka till Kroatien alternativt
sydvästra Frankrike/norra Spanien runt Barcelona under slutet av Aug och September.

Tacksam för tips angående färdvägar,campingar och sedvärdheter.

Mvh
Sven K
Svar
margareta
Skrivet: 2004-03-07 13:42:19
Hej Sven! det finns en fin camping i Pula i kroatien som heter stopice camp. Den kan jag rekommendera. Den ligger allra längst ner i söder på Istriahalvön. Hoppas Ni fåren fin semester
Berthon
Skrivet: 2004-03-12 19:50:29
Hej !

En reflektion

Nu har det snart gått en vecka sedan Sven ställde en fråga om resmålen Kroatien/Frankrike.

Är det verkligen inte fler som vill bidra med sina erfarenheter från dessa resmål. Det borde finnas fler; eller stannar alla hemma i Sverige/orkar ni inte svara på denna typ av frågor ?

Tyvärr kan jag inte ge något bidrag på frågan (vi har varit i Kroatien och bott på hotell för länge sedan. Detsamma gäller sydvästra delen av Frankrike)

Ha en skön helg

Hälsar
Berthon Salomonsson
Oskarshamn
Joan Petersen
Skrivet: 2004-03-13 13:02:30
Hej Sven.

Vi var i Kroatien sidste sommer og kan varmt anbefale det. Vi boede ved en by der hedder Zadar på Zaton camping. www.zaton.hr

Vi var på sejltur fra campingpladsen til Kornati øerne, kørte en tur til Plitvicesøerne (det skal opleves), var en tur langs kystvejen til Split og ellers brugte vi tiden til at bade og slappe af på stranden.

Håber du kan læse dansk.

Vi kan kun anbefale Kroatien - vi tager sikkert dertil igen i 2005.

Rigtig god rejse.

Venlig hilsen Joan
margareta
Skrivet: 2004-03-13 23:08:59
hej sven!

Du kan ju också åka över ösrerrike och slovenien. Det finns en fin camping i en stad sonm hetr izola. där var härliga bad och fin omgivning. Om ni har barn och kommer till Gardasjön så får ni inte glömma att åka till det dtora nöjefältet Gardaland,som ligger c:a en halvmil från Camping Lido. Den är uppskattad av barn och umgdomar. Våra barnhade mycket roligt där-Vi ska själva åka ner tll Gardasjön den 12 juni med husvagn.Vi tar även med 1 barnbarn på 13 år. sen stannar 4 veckor på camping Lido.

Hälsningar Margareta det ser vi fram emot att få komma till värmen
Zlatko Schneberger
Skrivet: 2004-03-15 12:37:01
Hej Sven!
Nån tips vad gäler Frankrike kan jag inte,men till Kroatien fins de många fina resvägar.För att koma dit då tror jag att de bästa är över Villach ock karavanke tuneln i Österike.

Då är man i Slovenien ock i närheten så är de BLED med fantastisk natur ock fin camping som liger vid sjön.Sen drar man mot huvud staden Ljubljana ock der i närheten kan man böseka världs bäråmda Postojna gråtor.Efter deta så åker man Koper,Izola ock så har man kommit til Istrien i Kroatien.Sen kan man stana i Porec Portoroz egentligen de är campingar hela vägen ner till Pula ock Medulin.Jag själv campar i Rovinj som är vacker stad en pärla campingen heter Polari men som sagt alla är vackra ock fina.Vill man åka mera söder utt då tar men vägen över Rijeka mot Dalmatien man kan oxå ta bron över till ön KRK söder om Rijeka.

Egentligen så är de vackert överallt de gäler att hita smultronställe.Som sagt till vägen till Kroatien leder över Tyskland Österike Slovenien de många länder men fina vägar orsakar inga eller minimala problem.Värme ock härliga bad med god mat ock goda Drycker fins altid oavset månader.

Ha så kul på eran resa.

Mvh
Zlatko S.
Elisabeth
Skrivet: 2004-03-21 18:06:12
Hej
vi var förra sommaren i Kroatien, Istrien, med vår gamla folkabuss av äldre årsmodell. Enligt min mening är det dyrt i Kroatien, det är nästan helt omöjligt att fricamapa. Campingplatserna är dock väldigt välordnade och ofta ligger det vid det underbara havet. Vi stannade inte så länge i Kroatien, drygt en vecka och sedan åkte vi till den underbara staden Grado i Italien. Där fricamapade vi tillsammans med cirka 50 andra på en fantastik plats precis "bakom" centrum. Där stannade vi i 14 dgr utan att det kostade en enda euro. I år bär det iväg till södra Frankrike, så har ni tips om fricamping så skriv gärna till mej.
Med vänlig hälsning
Elisabeth
Tomas G
Skrivet: 2004-03-27 20:17:54
Hej allihopa...

Vad man längtar till semestern när man läser alla era inlägg och tips.

Var nyligen på TUR-mässan i Göteborg och det gjorde ju inte saken lättare ;-)

Som Zlatko säger...härliga bad och god mat.
Österrike lockar mej rejält. Är sugen på att ta med familjen dit.

Mvh
Tomas Gillberg
Zlatko Schneberger
Skrivet: 2004-03-29 11:01:21
Hej allihopa...
Nog blir man sugen nu ner solen börjar visa sig ock de blir lite varmare ock semester lockar.Å så Tomas...Österike om Ni åker dit de glömer ni inte i första taget.Vackert härligt land med härliga bad ock tänkt härligt äkta Wienersnicl då vet man att man lever.Kan de blir bätre!
Mvh
Zlatko Schneberger
För att besvara detta inlägg måste du vara inloggad
Logga in  |  Upprätta ny användare
Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Dethleffs
Hobby Husvagnar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt