CampingSverige.se

Husvagnar - modeller
Forum - Husvagnar - modeller - Ruttet golv
Användare
Jessica
Skrivet: 2003-07-06 20:43:57

Ruttet golv

Vi har en Polar -89 som vi har upptäckt har ruttnat i golvet i fram. Trät är helt murket och dessutom är
det ett stort hål rätt igenom. Är detta överhuvudtaget värt att ge sig på själv, eller är det bara att lämna in den och hur många nollor innebär det på fakturan?
Svar
Sven Erkensten
Skrivet: 2003-07-09 23:51:33
Hej!

Har haft samma problem med min Polarvagn. Det verkar vara hörnen som är den svaga punkten. Men det går att fixa jag har gjort det genom att byta ut plyfan både upptill och nedtill. Materialkostnaden blir inte stor om man kan göra det själv (ca 1000:-). Lägg i reglar där det blir skarvar mellan den nya och gamla plyfan. Skruva ihop det. Ersätt med nya frigolitplattor och limma dessa på plyfan både den undre och övre. Använd ett lim som heter polyuretan (ganska dyrt) men fungerar bra. Täta noga med byggsilikon även över skruvarna. Måla den undre plyfan med en lasyr i flera lager. Mitt golv har hållt bra däremot har jag fått lite problem med läckor i listerna som jag måste täta om.

Hoppas det kan vara till nån hjälp.
rolf
Skrivet: 2003-07-10 10:13:51
Det er snakk om mange nollor hvis du setter bort jobben,har du tid ? gjør det sjælv, gulvet i en vagn er jo i sektioner så det er lurest å bytte en hel sektion, men det er mycke jobb!! med alt som skal demonteras hvis du måste bytte inner golvet också,hvis det bare er under golvet er det jo ock byta hele plattan altså en sektion, lykke til.....
Mille
Skrivet: 2003-07-10 14:26:11
Det finns mycket information om detta på www.kanonpris.com. Gör man det själv som vi gjorde på vår Abbey-98 är det värt det men det tar lång tid för man får ta ur all inredning.
mankan1234
Ny medlem
Inlägg: 1
Skrivet: 2010-10-26 16:08:29
Svar Sven:
Hej! Jag har en polar 550 -88. Vilken typ av Plyfa ska man ha när man repar framändan på en sådan vagn? Räcker det med vanlig takplywood eller dylikt?
För att besvara detta inlägg måste du vara inloggad
Logga in  |  Upprätta ny användare
Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt