Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

Campingplatser i Sverige
Forum - Campingplatser i Sverige - Säkerhetsavstånd
Användare
Bo åkerlund
Skrivet: 2006-08-03 20:51:15

Säkerhetsavstånd

vad är säkerhetsavståndet mellan husvagnar vid uppställning
Svar
Peter
Skrivet: 2007-01-25 11:57:47
4meter
Jonny
Skrivet: 2007-01-27 19:52:02
4 meter men räddningsverket vill ha 6 meter
Brugeren er slettet
Skrivet: 2007-04-27 19:56:55
Är det 4 meter mellan förtält-husvagn eller är det husvagn-husvagn som gäller? Har varit med om att vi nästan fått trycka upp förtältet i grannens husvagnssida för att få plats. Och att nästa granne i sin tur har fått göra så mot vår "baksida"
Brugeren er slettet
Skrivet: 2007-09-27 10:10:14
Hej
Jag deltager en del i debatten om säkerhet som pågår på "Allt om Husvagn och Camping" och upptäcker att det är samma frågor i detta forumet. Dom frågor som ni har betr. avstånden skall campingplatsen/ägaren veta om och det gör dom flesta också men det är bättre att inte säga något, tycker många, för då kan man få in några vagnar/bilar extra och tjäna mer pengar.
OBS !!!
Det är våra liv och vår egendom som det gäller så det är vår sak att säga ifrån. Om det är såhär på någon plats så är det bara att åka vidare.
Peter Öhlin
Ny medlem
Inlägg: 6
Skrivet: 2007-10-09 20:28:17
Jag håller med Ronny i denna frågan... Jag har personligen sett en gasolbrand(explosion), och jag lovar att inte ens 6 meter skulle räddat dom i nästa vagn
Brugeren er slettet
Skrivet: 2007-10-10 18:47:35
Det hemska med detta, som du skriver Peter, är att det finns många campingplatser som tycker att dom förlorar pengar på att säkerheten upprätthålles. Det är ju så cyniskt att leka med oss campinggäster och våra liv. Det vi kan göra är ju att se till att åka från den campingen som inte håller den säkerhet som krävs och som vi fodrar för att vara på den säkra sidan.
Att sätta pengar och ekonomisk vinst i relation till våra liv och vår säkerhet är så utstuderat cyniskt att man blir rädd bara för det. Dessutom f.....d.
BeRo
Ny medlem
Inlägg: 1
Skrivet: 2007-10-22 17:40:37
Det är bra att säkerhets debatten tas upp även i detta forum jag är ny medlem här men är med idebatten på det andra Forumet jag har varit i luven på många campingägare och även campare som inte föstår sitt eget bästa jag är med i MHFS camping klubb där jag är invald som tekniker, har varit på en del kurser i ämnet säkerhet håller med ronny till 100%, man skall inte vara rädd för att på peka fel för campingingarn jag har blivit ovän med många caping-ägare och även campare när jagtagit upp säkerheten till diskusition, så bara kör på så att vi kan få en ändring till stånd helst en lag på avstånd.
Brugeren er slettet
Skrivet: 2007-12-24 14:09:25
Hej igen
Jag tycker att du skall berätta om branden i Vittsjö av dom husvagnarna, som du skrev om i Allt on Husvagn och Camping.
Jag tror att fler behöver få kännedom om dom konsekvenserna det innebär med en sådan här brand. Vet du vad som startade branden ?

Hälsn.
Ronny
Semesterfirare
Ny medlem
Inlägg: 2
Skrivet: 2008-05-08 11:02:35
En bra regel är väl liknande placering;

Bil, husvagn, förtält (ny "tomt") bil, husvagn, förtält osv.
Då får man också det lite mer privat eftersom förtältet
är bredvid grannens bil och inte grannens förtält.
Hur många meter det blir mellan husvagnarna vet jag
inte men det blir ett förtält och en bil emellan varje iaf.

Det ska väl kunna räcka?
Tander
Ny medlem
Inlägg: 2
Skrivet: 2008-05-10 10:39:53
Detta är ett ämne som flitigt diskuteras på de flesta campingforum.
Säkerhet på campingar givetvis viktigt men hur många olyckor har faktiskt hänt? Att jämföra med fel/överlastade vagnar samt för höga hastigheter på våra vägar...Jag känner att det som när folk är flygrädda men har inga problem att köra bil trots att det 100 tals % större risk för att förolyckas i trafiken. Jag blir lite förvånad ibland när jag läser andra inlägg i div. Campingforum om just lastvikter. Då brukar tongångarna vara annorlunda. Då är inte längre säkerhet som är så viktigt utan mer hur man kommer undan böter genom att på papper sänka totalvikter etc...
För att besvara detta inlägg måste du vara inloggad
Logga in  |  Upprätta ny användare
Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt