Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

Semester i utlandet
Forum - Semester i utlandet - Semester Kroatien
Användare
Anders
Skrivet: 2006-04-02 14:10:56

Semester Kroatien

Hej

Vi är en familj som funderar på att semestra ( Juli) i Kroatien och då med Husvagn.

Då vi haft husvagn i 1 år och är helt gröna inom området behöver vi tipps och råd inför en sådan semesterresa.

Tacksam för svar på följande frågor:


- Tipps på bra Campingar, gärna med god
standard och bra läge (vid havet och
närhet till stad)

- Vi har en Fullbreddare (Solifer S9+), Finns
det några Problem med vägval till och i
Kroatien?

- Tipps och förslag på resväg... (från
Göteborg)

- Vad behöver man förboka inför resan
(färjor, campingplatts m.m.)?

- Allmänt, vad man behöver tänka på inför
en sådan resa?

Tack på förhand
Svar
Zlatko Schneberger
Skrivet: 2006-04-03 09:40:51
Hej!
Förmodar att ni åker från Göteborg och då måste ni boka färja till Fredrikshamn,sen är det bara raka vägen ner..Flensburg..Hamburg och så vidare.Camping platser i Kroatien behöver ni inte boka.Och några problem med eran Fullbreddare är inte heller.Det är stora och finna vägar i Kroatien,finns smala med,men det finns överallt,här hemma också.Tips på campingar jadå är det inte bättre att kolla själv på Croatiska Webb Sidan.Du har redan här än bra sidan.Gå in på här till vänster Semester i utlandet och där hittar du Kroatien.Sen finns det massa trådar också om just Kroatien också här.Det har skrivits spaltmeter om just detta ämne.Lycka till och ha bra semester i Kroatien!
Mikhail
Skrivet: 2006-04-05 23:49:41
Hej! Ska till Split i juli med husvagn. Kan man undvika småla och kråkiga vägar? Hur mycket kilometer är det från Stockholm till Split? Vilken väg kortare? Hur mycket kostar bensin i Kroatien? Jag talar ryska, kan det bli lättare för mig att kommunisera i Kroatien?
Micke J
Skrivet: 2006-04-07 00:19:52
Hej!
Ska ni åka i juli rekomenderar jag er att boka om ni vill ha en plats i skuggan. Vår familj låg på Bi-Village nära Fazana och Pula förra året och har bara mer än gott att säga om den campingen, bra standard, tre polområden vilka barnen tyckte var bättre än stranden, vaktat dygnet runt, rent och snygggt.
Vi tog vägen Trelleborg - Rostock, TT Line, 10% rabatt med vissa campingkort , dagfärja med hytt, efter det räckte det med två dagsetepper med en övernattnig på något autohaus i närheten av München. Fortsätt genom Österike, Karavankentunnel, kör igenom Lubjaian Slovenien sen är Kroatiska gränsen nära, räkna in att det är betalväg från Österike och hela vägen Till Kroatien. Ska tillägga att det är fina vägar hela vägen ner.
Tror inte att du kommer att uppleva det som något problem att dra en fullbreddare har själv bytt bort vår gamla vagn till en 250cm och ser fram till resan ner. Vi väljer tyvärr bort Bi-Village i år p.g.a. en kraftig prishöjning och väljer några andra platser i år.
Ha en bra semester.
Kristina
Skrivet: 2006-04-10 06:59:30
Hej!
En bra och riktigt stor camping som ligger vid Porec är Bijela Uvala. Inom campingen finns flera resturanger, en matvaruaffär, pooler, tennisbanao, minigolf. Det är ca 10 minuters gångväg till campingen bredvid, Zelena Laguna, därifrån kan man åka taxibåt in till Porec. Mitt tips är alltid att boka i förväg, för de platser som alltid blir kvar till sist, är i full sol.
Ni kommer inte ha några problem med er fullbredd vagn på vägarna.
Vi reser via Trelleborg/Rostock, sover i husvagen på riktigt stora, upplysta dygnet runt öppet bensinstationer. Åker rätt ner, genom Ljubliana osv.

Boka i förväg- Jag rekomenderar er att boka både camping och färja i förväg, om inte annat för att slippa känna sig stressad av detta under sin semester.
Trevlig resa!!
För att besvara detta inlägg måste du vara inloggad
Logga in  |  Upprätta ny användare
Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt