Husbil365

CampingSverige.se

Utrustning - Utvändigt
Forum - Utrustning - Utvändigt - Soltak eller markis
Användare
Pia Näslund
Skrivet: 2005-08-22 15:29:41

Soltak eller markis

Vi åker mycket på utlandet med vår husvagn och funderar på att köpa ett soltak eller en markis. Nu undrar vi vilket är bäst? Finns det sidor till markiserna? Går dessa isåfall ända ner till marken och sitter de tätt upptill eller drar det i springor? Vilken lämpar sig bäst vid sol/regn?
Svar
rolf braun
Skrivet: 2005-08-24 08:42:24
Vi har sedan ett par år en markis (Fiamma) till vår Kabe Ametist. Det är perfekt. Enkel att sätta upp mm. Den är av plastväv och håller helt tätt för regn. Det finns en ny modell nu där man kan montera helt tätslutande sidor och front Fiamma Caravanstore Zip partners.fiamma.it
. Vi hade tidigare soltak/förtält men vi använde aldrig detta, markisen däremot kommer nästan upp vid varje stopp. Vi kör mycket och ligger max 2-3 nätter per ställe.
Chriper
Skrivet: 2005-09-01 16:23:47
Hej Pia
Vi hade en markis till vår förra vagn och gillade den väl sådär. Fördelarna var att den tog ingen plats där den hängde på sidan, snabb att få upp.
Nackdelarna som vi upplevde var att sidan inte var tät, den var lite för kort (trots 4,40) och smal, så vid regn blev det mesta blött.
Så till vår nya vagn valde vi ett soltak med löstagbara sidor från Isabella istället.
Lite krångligare att sätta upp och transportera och vid grusplan är man tvungen att använda Isabellas långa spikar för att göra fast. Men totalt sett är vi nog nöjdare med taket än markisen då vi upplever att den skyddar lite bättre. Både mot solen och regnet.

Så har jag då förstör för dig eftersom jag tycker tvärt emot det förra svaret.
Det är väl till att fundera på vad man prioriterar. Snabb uppsättning eller mera skydd.

Lycka till i dina affärer.
Urban
Skrivet: 2005-09-12 22:08:07
...och här för den som inte kan bestämma sig. Vi har en markis som alltid hänger i tältskenan. Perfekt att sätta upp och ta ned som Rolf beskriver. Håller också för regn och blåst. Visst regnar det "in" om man nu vill förvara skor och annat därunder och vädret är "normalt". I bilen har vi haft ett helt nytt Commodore-tält. Men det blir aldrig uppsatt p g a att markisen gör jobbet så bra. Därför fick tältet stanna hemma i sommras.
Nu har vi dock för avsikt att köpa en ny vagn och då beställer jag med fast monterad markis. Det gör att tältskenan är "ledig" när vi kanske någon gång vill ha förtält. Dock blir det inte ett fullstort tält denna gång utan troligen ett Universal 360 eller 420 för ev. vår och höstfärder.

Både och m a o.

Klokare?

Hälsningar
Urban
Leif Dahlberg
Skrivet: 2005-09-18 21:52:25
Här är en länk till ett kanonbra soltak som man alltid får en lävägg, finns hål som passar när man skiftar sida, köpt i Tyskland 1500:-, mycket billigare än Isabellas.
Lätt att sätta upp med 3 stänger.
www.fritzberger.de
För att besvara detta inlägg måste du vara inloggad
Logga in  |  Upprätta ny användare
Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt