Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

Tältcamping
Forum - Tältcamping - tälta i Europa
Användare
emelie
Ny medlem
Inlägg: 2
Skrivet: 2008-04-09 15:47:08

tälta i Europa

Hejsan

Jag och min familj har tänkt att lämna husvagnen i Sverige och ta och tälta i Europa.
Vi har inte riktigt börjat planera än om vart vårat mål är, Bara vi kommer ifrån Sverige och får se lite nya saker. Men Italien skulle nog vara fint att se.? Vi är två vuxna och två ungdomar, och vi tänkte att vi skulle vara borta i ca 2 veckor.
Skulle jätte gärna ta emot råd om vad ni tycker eller har gjort.
Skulle bli jätte glad!

//Emelie
Svar
Tander
Ny medlem
Inlägg: 2
Skrivet: 2008-05-10 10:09:45
Hej Emelie!
Vi har nu levt utomlands ett par år och vi gjorde detsamma som ni tänker göra. Vi lämnade vagnen (en stor vagn) i Sverige men istället för tält köpte vi en tältvagn. (Självklart går det utmärkt att ta husvagn ut i Europa, vi har numer skaffat en midre husvagn som vi i framtiden kommer använda). Hursomhelst, vi har verligen åkt kors och tvärs genom Europa och det finns såå mycket att upptäcka men spontant skulle jag rekommedera Kroatien. De har byggt en bra motorväg genom hela Krotien som gör att ni snabbt kommer ner till tex Split. Vi har aldrig förbokat utan bara bestämt riktningen sedan har vi surfat på nätet och läst på vad vi kan stöta på under resan. Om ni bestämmer er för Kroation eller Italen glöm då inte att ta ett par dagar någonstans i Österrike, ett fantastiskt land på sommaren.
Några tips gällande tältande: Ta med en hammare och tältpinnar som klarar hård och stening mark, en spade så ni kan gräva "kanaler" runt tältet om en störtskur kommer. Någon form av solsegel som ni kan sitta och slappa under samt ett resekylskåp.
- Ha en skön sommar Emelie;-)
För att besvara detta inlägg måste du vara inloggad
Logga in  |  Upprätta ny användare
Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt