Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

Tältcamping
Forum - Tältcamping - Tälta i italien
Användare
petra
Skrivet: 2004-12-19 10:52:52

Tälta i italien

Hejsan,

Vi är en barnfamilj som funderar på att åka på tältsemester till Italien. Vi har tältat mycket i Sverige och Danmark men aldrig söderut.

Har en del funderingar kring säkerhet, komfort och standard på campingarna i Italien. Någon som är van att tälta med barn söderut får gärna komma med kommentarer och råd och ideer till oss!!

Tack på förhand, Petra.
Svar
kenneth carlsson
Skrivet: 2005-01-25 09:03:38
Vi var i Italien med vår husbil i somras och vill bara säga att alla kategorier ni nämner är förstklassiga i Italien. Säkerheten är nästan 100% och du kommer inte in på campingen utan i förstahand pass. Ska man sedan ut på stan och hem igen så måste man visa passerkort. Patrulerande vakter på nätter o s v. Komforten är generellt "mycket" bättre än vi är vana vid i Sverige. Dyrare ja, från 350 till 550 SEK för husbil med 4 personer, förmodligen billigare med tält. Beror ju på vilken camping man tar in på men det är mycket hög standard, beställ info från turistbyrån eller gå in på nätet där hittar ni mycket information.

Tälta? Ja, förutom att de kan bli olidligt varmt så ska det nog gå bra! Mitt förslag är att ni besöker Lago di Garda och en camping som heter Camping Lido mycket trevlig billig 350 SEK (husbil) camping. Ligger i södra delen av sjön med angränsande motorvägar till exempelvis Venedig. Totala Kostnader för vägavgifter för hela resan ligger på c:a 3.000 inkl Öresundsbron. Avgifterna är i huvudsak konsentrerade till Italien och Sweitsch.

Vi önskar lycka till!
Ann och Jonny Magnusson
Skrivet: 2005-01-31 18:36:45
Vi var i Italien i somras, två vuxna med tonårsdotter. Vi besökte en camping nära Bibione i norra Italien. Campingen heter Capalonga. Den är helt fantastisk! Säkerheten är i det närmaste total eftersom man måste visa pass för att få bo där och dessutom måste man ha passerkort för att komma in om man gjort utflykter. Det finns alltid en vakt vid ingången. Dessutom patrulleras hela campingen nattetid.
Stranden är underbar och barnvänlig. På campingen finns restauranger med humana priser. Bra affärer där man heller inte ruinerar sig. Sanitetsbyggnaderna är fräscha och städas flera gånger om dagen. Det är aldrig några köer till duschar. På campingen finns pooler och varje dag är det aktiviteter för barnen.
Det är den i särklass bästa camping vi varit på utomlands, men smakar det så kostar det...Vi betalade ca 500 kr per natt. Men det var värd varje krona!! Kanske är det billigare att tälta.

Vi önskar er en trevlig semester!
Anna
Skrivet: 2006-01-01 21:44:20
Hej

Jag har tidigare campat på Union Lido i Italien. Där var man tvungen att ha badmössa när man badade i poolen. Är det så även på Capalonga?
Anna
Skrivet: 2006-01-01 21:45:22
Hej

Jag har tidigare campat på Union Lido i Italien. Där var man tvungen att ha badmössa när man badade i poolen. Är det så även på Capalonga? Behöver man boka i förväg eller är det bara att komma dit när man vill?
colis
Ny medlem
Inlägg: 1
Skrivet: 2007-12-23 16:05:36
vi har tältat många gånger i italien. de flesta gånger har vi hyrt tält med kyl,spis och med riktiga sängar. men har även haft tält med oss. tänk på att det ska finnas roliga saker för barnen har ni större barn så måste det vara kul på kvällarna vi hade en dotter som en sommar stannade kvar och jobbade för mr tibush. www.tibush.it det är hon som står på sidan jämte ett barn på hans sida. ni får gärna ringa mig om ni vill veta mer 0371-14659 mitt namn är carola. det är bara viktigt att campingen har flera stjärnor vi låg på en med 2 stjärnor den var okej men inget kul för barn.kolla så att det finns toaletter som vi är vana vid så det inte är bara "hål" i golvet där vi varit har det funnits bägge delar. ta med toa papper om det finns på campingen brukar dt ta slut till kvällen det är inte alla campingar det finns som i sverige. men det är oftast väldigt rent när det går damer och städar nästan hela dagarnamvh carola & sören VI ÄLSKAR ITALIEN
morsan
Ny medlem
Inlägg: 3
Skrivet: 2008-06-25 22:21:42
Hej jag tror att det är lag på badmössa i poolerna i italien . har själv varit på riva del sols det är lägenheter som man kan hyra genom fackföreningarna här hemma.ligger 18 mil norr om rom. mycket vakert där har varit där i maj. kommer att åka nästa år i år blir det husvagn här hemma.
tinax
Ny medlem
Inlägg: 1
Skrivet: 2011-01-19 13:41:01
Hej! Jag är en ung kvinna som aldrig har tältat på campingar. Min plan för sommaren är att ge mig iväg till Italien i tre veckor och cykla så mycket jag kan från norra, eller mitten av Italien.
, till södra Italien. Jag kommer ha ett tält på ryggen och min önskan var att kunna leva fritt och tälta vart som helst. Men nu har jag läst på lite mer och lärt mig att så är inte reglerna. Jag bryr mig inte alls om om det är hög standard, finns dusch eller andra bekvämligheter på campingarna eftersom jag ändå hade tänkt göra den här resan på ett äventyrligt sätt. Och jag kommer ju bara behöva vara på en och samma camping en natt, för att sen cykla vidare. Och om det ska kosta sådär mycket så blir det ju väldigt dyrt för mig. Jag undrar om det finns alternativ. Kanske någon här som har gjort något liknande som jag tänker göra? Jag är glad för alla tips jag kan få.
För att besvara detta inlägg måste du vara inloggad
Logga in  |  Upprätta ny användare
Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt