CampingSverige.se

Semester i utlandet
Forum - Semester i utlandet - Tälta i tyskland
Användare
Erik
Skrivet: 2006-06-14 19:35:24

Tälta i tyskland

Hej

Vi tänkte bila ner genom tyskland i sommar och undrar om det är lätt att få tag på tältplats på campingplatserna där nere. Brukar det vara fullt? Behöver man boka? Vad kostar det?
Sen tänkte vi köra upp genom Frankrike, några erfarenheter därifrån?
Svar
lisbeth
Skrivet: 2006-06-16 16:00:14
Hej!
Vi har campat många nätter i Tyskland. Det finns många fina campingar. andra lite enklare. Men det finns vad som behövs för en natts övernattning. Nej, det är inte svårt att få tag på campingar. Titta i en vägatlas som har märkt ut campingplatser. Eller åk av autobahn vid någon stad. Vi har aldrig råkat ut för att det har vart fullt.
Frankrike är ett härligt land att semestra i. Det är inte svårt att hitta campingar här heller. Vi har bott på allt från en stor, fin camping vid franska rivieran till en liten camping där vi var bara 2 familjer! En upplevelse bara det!
Ha det så bra på resan.
kenneth carlsson
Skrivet: 2006-06-16 19:44:16
Hejsan!

Ni gör ett bra val Tyskland är ett billigt och vacker land att campa i. Särskilt syd Tyskland åk gärna Romantike Strabe som går mellan Würsburg och Ulm en underbar resa. Glöm inte att besöka Hanmünden på vägen hem strax norr om Kassel helt underbar liten stad. Ni behöver inte boka någonting bara åk. tyskland är fömodligen världens biligaste campingland. För husbil kostade en natt 2004 c:a 150:- inkl el att jämföra med Italien 350-550:-

Så Lycka till!
För att besvara detta inlägg måste du vara inloggad
Logga in  |  Upprätta ny användare
Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt