Tältcamping: Lyxtältet kräver plats

Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

Tältcamping kan vara enkelt, men behöver inte vara det. Att campa i tält är i mångas ögon lika med spetstält, liggunderlag, sovsäckar och trangiakök, men den moderna tältfamiljen nöjer sig inte med det. Tältcamping behöver inte längre vara primitivt.

Klicka för större bild Lyx i tältetDet har hänt mycket inom tältcamping de senaste åren. Fler och fler väljer tält för att man önskar den alldeles speciella känsla som det är att ligga i tält. Det behöver dock inte vara primitivt. För det första finns det stora familjetält med över två meter i ståhöjd. De har uppdelade kabiner för både sovrum, barnrum eller walk-in-wardrobe. Köket har också det blivit en egen avdelning för sig med kylskåp, kokplattor, förvaringsutrymme, och allt i ståhöjd. Köksarrangemanget är mobilt så att det under fina dagar kan flyttas ut och användas som utekök tillsammans med grillen. Till sovrummet väljs tältsängar eller tjocka självuppblåsbara liggunderlag och läckra sovsäckar. I uppehållsrummet står matbordet med bra campingstolar. Här finns plats att intaga måltider, spela på datorn eller bara ta det lugnt. Det stora tältet är också mer komfortabelt under dagar med regn, eftersom det finns plats att röra sig på.

Klicka för större bild På campingplatserTill det stora välutrustade tältet behövs plats och ström. Det betyder att man ofta förväntas ligga på platser vid sidan av husvagnar och husbilar. Tältområden på campingplatser har oftast ingen ström. Det är också viktigt att upplysa om strömbehov när man bokar sin plats i förväg. Lyxtältet kräver också plats då det fyller mer än t.ex. ett kupoltält. Man kan med fördel välja komfortplatser för att komma åt färskvatten. Flera campingplatser kan också erbjuda uppställningsplatser med en liten servicebyggnad med kök och bad. Toalett vill man gärna vara nära, särskilt om man har med sig mindre barn på tältcamping.

Klicka för större bild Lyx tar plats i bilenDen krävande tältfamiljen kommer snabbt upptäcka att lyxcamping kräver en stor bil. Även om campingutrustningen var för sig kan packas ihop till minimal och inte väger mycket så fylls bilen snabbt när man är två vuxna och två barn. Börja med det mest viktiga som tält, liggunderlag, sovsäckar, campingmöbler och köksgrejer och värdera därefter vad det finns plats kvar till och vilka behov som finns. Av hänsyn till säkerheten är det viktigt, att packa de tunga sakerna underst och att det inte är något som ligger löst. Man kan också välja att lägga all utrustning i en trailer, då behöver man bara beräkna lite längre restid på grund av hastighetsbegränsningen för körning med släp.

Klicka för större bild Annorlunda semesterLyxig tältcamping är utan tvekan en annorlunda campingform som dock vinner mer och mer då den kombinerar det bästa från tältcamping med de komfortabla kraven en modern familj har idag. Man sover fortfarande i tält, kan märka av naturen utanför och få allt det mysiga som det innebär att bo i tält. Omvänt saknar man inte något. Man sover gott, kan laga god mat, kan röra sig fritt omkring och få ström till kylskåpet, lcd-skärmen, datorn, värmepannan, ja till och med vinkylaren. På det sättet är tältcamping inte längre primitivt utan späckad av lyx.

Klicka för större bild Packlista till tältsemester i lyxTält SovsäckarLiggunderlagCampingmöblerGarderob och kökKylbox / vinkylare Gasvärmare / elvärmareGastub till grill och värmareForlängningssladd med CE campingkontaktService

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket