CampingSverige.se

Förtält
Forum - Förtält - Trio tält, "flärpar"
Användare
Jessica
Skrivet: 2006-07-04 21:49:15

Trio tält, "flärpar"

Vi har ett trio sporttält Elegance, tror jag att det heter, som vi har en fundering över. Vi ahr provar det en gång då vi bara haft husvagnen sedan i höstas. Vid den kanten som man trär in i skenan på husvagnen är det som "läppar" med ett upphöjt kors på. Hela biten är i plast och hakar i varje fäste som sitter på husvagnen när man drar i tältduken. Vår tanke var att man ska kunna haka i något för att sedan lättare dra i tältet men det fungerar inte. Vet någon vad jag menar och vad de har för funktion. Bitarna passar inte heller till att kroka i ställningen i, kanke med en annan ställning att det fungerar.
Svar
Camilla Svensson
Skrivet: 2006-07-05 15:31:36
Hej!
Jag undrar om det kan vara fästet för baldakinstången du menar. Man kan sätta en stång på kortsidan precis som på framväggarna. Då sätter man stången i hörnstolpen och i plastflärpen och så kan man fälla sidan.
Jessica Blomqvist
Skrivet: 2006-07-06 21:33:06
Bra tanke, skulle passa bra om det inte vore för att "flärparna" är efter hela kanten med ca 50cm mellanrum.
Lars Erik Paulsson, redaktör CampingSverige
Skrivet: 2006-07-11 23:40:38
"Flärparna" är till för att haka fast överliggarna i. Trio utvecklade detta beslag, kallat New-Tech, för att man skulle slippa göra hål i husvagnen (med åtföljande läckagerisk) föratt skruva fast traditionella beslag.
För att besvara detta inlägg måste du vara inloggad
Logga in  |  Upprätta ny användare
Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt