CampingSverige.se

Utrustning - Gas, kyla, värme
Forum - Utrustning - Gas, kyla, värme - Trumatic - ultraheat
Användare
Helen
Skrivet: 2006-04-29 18:08:24

Trumatic - ultraheat

Hej!

Vi har en trumaticpanna med Ultraheat i vår nyköpta husvagn, en Adria 502 dk från 2003. Vi har precis fått hem vagnen och provar nu värmen vilket verkar fungera bra. Vagnen blir varm och go trots att det är regn och rusk ute.

Men jag undrar ändå några saker. Jag har hört andra som tycker att luftburen värme låter så mycket så jag var inställd på att det skulle brusa och låta och blåsa ut varmluft, ungefäe som i bilen... men vår låter och blåser ingenting förrutom att den knäpper hela tiden... Är detta normalt eller ska de låta mer?

Har också läst oss till att knäppandet kommer ifrån gasolen när det tänder men vi kör ju inte värmen på gasol (gasolen är helt avstängd) utan på ström... Ska det knäppa trots detta?

Precis framför värmepannan är det varmt men när man sätter handen framför de utblås som är runt omkring i vagnen så kommer det ingen värme ut där. Borde det inte komma värme även där?

Jag är jättetacksam om det finns någon med mer erfarenhet som kan svara på mina frågor!

Mvh
Helen
Svar
Helen
Skrivet: 2006-05-02 16:19:59
Hej igen!

Kan nu efter några dagar meddela att knäppandet berodde på att vredet för gasoltändningen var felvänd och därför stod på fast det pekade mot noll. Därav knäppandet.

Efter att vi bytt säkring och satt fast en slang som åkt ur så fick vi även igång fläkten, så nu blåser det luft ur cirkulationsrören som det ska också.

Vi trodde faktiskt att sådana saker som säkringar och slangar var helt ok eftersom vagnen just blivit genomgången av Östgöta Camping innan vi hämtade den hos dem... men tydligen inte.
För att besvara detta inlägg måste du vara inloggad
Logga in  |  Upprätta ny användare
Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt