CampingSverige.se

Utrustning - Elektronik
Forum - Utrustning - Elektronik - Tv-antenn
Användare
Stefan Eklöf
Skrivet: 2005-03-29 14:30:46

Tv-antenn

Har precis köpt en husbil och är novis! Får ej bild på tv´n. Antenn finns, verkar dock vara kopplad til 12 volt. Försöker hitta bild när elen är inkopplad, har ingen tv som är omkopplingsbar till 12 v. Är detta orsaken til att jag inte hittar bild?

Hälsningar
/Stefan
Svar
Jens Norberg
Skrivet: 2005-04-03 18:59:26
Vet ej om jag förstår dig rätt. Men antennen kopplar du till 12 volt, och vad du kör tv:n på för volt spelar ingen roll. Om du däremot har stoppat in tv-antennsladden i tv:n samtidigt som antennen varit inkopplad på 12 volt, kan du ha haft otur och "brännt" antennen. Detta fenomen ger i sig tillkänna genom att du får dålig bild.

// Jens
Stefan Eklöf
Skrivet: 2005-04-04 15:22:19
Tack för ditt svar. Ska försöka vara tydligare. Finns redan antenn på bilen. Min fråga är om det spelar någon roll om tv´n kopplas til 12v eller 220v. Jag har provat få fram bild med tv´n kopplad till 220v utan få annat än myrornas krig! antar att jag inte brännt antennen eftersom samma sladd fungerade hemma.
Nisse
Skrivet: 2005-04-05 16:49:46
Det finns ju några olika modeller av antenn. Skulle kunna tro attt du har en sån där liten antenn som man idag kan se på många nyare husvagnar och husbilar.

Från antennen på taket går en antennkabel till en antennförstärkare som sitter inne i vagnen/bilen.
Från antennförstärkaren går det sedan en antennkabel som kopplas till antennuttaget i tv´n.

Antennförstärkaren (ofta en liten fyrkantig svart dosa) måste vara kopplad till 12 volt för att den skall fungera. Det händer att denna antennförstärkare går sönder med resultatet att du inte får någon bild på tv´n.

Om du kör själva tv´n på 220 eller 12 volt har ingen betydelse.

// Nisse
Jens Norberg
Skrivet: 2005-04-06 10:09:40
Sladden har i detta fall ingen betydelse...det handlar om antennen. Men följ kabeln hela vägen upp till taket och se att allt är som det ska...annars finns risken att du brännt antennen.
MJS
Ny medlem
Inlägg: 3
Skrivet: 2009-04-11 10:17:46
EN gång för alla den svarta lilla lådan i garderoben är INTE EN ANTENNFÖRSTÄRKARE!! förstärkaren sitter uppe i antennen o inget annat. Men röda lysdioden måste lysa för att kunna ge ström upp till antennen men även om den lyser kan den vara paj då man måste dra ur strömkabeln på sidan av dosan innan man drar ur en antennkontakt annars kan det ge en gnista som förstör den lilla svarta dosan.Lycka till..........
För att besvara detta inlägg måste du vara inloggad
Logga in  |  Upprätta ny användare
Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt