Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

Utrustning - Elektronik
Forum - Utrustning - Elektronik - Vilka nackdelar innebär det om det inte finns elpatron i vagnen
Användare
Susanne
Skrivet: 2004-07-01 12:56:25

Vilka nackdelar innebär det om det inte finns elpatron i vagnen

I färd med att köpa husvagn. I många annonser står elpatron som extra utrustning. Vilka nackdelar innebär det om det inte finns elpatron i vagnen?
Svar
Kjell A
Skrivet: 2004-07-02 12:13:50
Hej, om du har vattenburen värme i vagnen, innebär elpatron att du kan värma vattnet i värmesystemet med 230v. Med luftburen värme kanske det funkar på samma sätt, annars är du tvungen att använda gasolvärmaren, eller ettt löst värmeelement, om du vill slippa gasolen.

Mvh Kjell A
jeanette
Skrivet: 2004-07-03 14:01:16
Det innebär att ni måste använda gasol till all uppvärmning. Kan vara besvärligt om ni reser när det är lite kallare och ni är borta länge. Det är jättesvårt att få tag i rätt sorts gasol utomlands. Två tuber kanske inte räcker. Går det att koppla in el alls, till kylskåpet t.ex? Om inte det heller går så skulle jag då inte rekommendera en sådan husvagn
Lars Erik Paulsson
Skrivet: 2004-07-04 23:17:46
Elpatronen gör att du inte behöver använda så mycket gasol i vagnen för att hålla värmen (i Sverige är ju gasol dyrare än el), men räkna inte med att enbart elpatronen förmår hålla vagnen uppvärmd under riktigt kalla vinterdagar. Tidigare var ju säkringarna på campingplatser max 10 A vilket gör att elpatronerna oftast är på 2 kW, och detta ska jämföras med gasolpannans 6 kW. (Numera finns dock campingplatser med 16 A säkring, och elpatroner på 3 kW.)
För att besvara detta inlägg måste du vara inloggad
Logga in  |  Upprätta ny användare
Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Dethleffs
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt