CampingSverige.se

Vintercamping
Forum - Vintercamping - Vintercampa med Eifelland
Användare
Pär Hettman
Skrivet: 2003-08-15 17:42:33

Vintercampa med Eifelland

Hej! Jag skulle vilja veta hur det fungera att vintercampa med en Eifelland 500 TL.
Man hör olika varianter hela tiden som tex att det är helt otänkbart att campa på vintern,det är så tunna väggar får man höra.Måtten håller 35-35-40 och det tycker jag inte kan anses som tunt.Nästa kommentar blir: Det är ju inte vatten buren värme i vagnen och då kan ni inte åka till fjällen,bla bla bla osv.

MVH Pär Hettman
Svar
Magnus
Skrivet: 2003-08-20 15:21:27
Titta i forumet nedan på min fråga!
Markus
Skrivet: 2003-08-30 04:36:13
Hej Pär Hettman

Jovist! Det går alldeles utmärkt att Vinter Campa i en Eifelland 500 TL.
Räcker inte värmen till, Vilket jag absolut tror att det gjör. Så ta med en Kypevärmare som X-tra trygghet att ha i vagnen. Med den kan du i så fall snabbt värma upp vagnen. Eller att ha i beredskap om något skulle hända.

Har Campat med en gammal TEC -79 med Luftvärme i -30 grader här i Norge utan problem (med Kypevärmare i beredskap). Så varför skulle inte din Eifelland klara av det?

Inte bry deg om vad alla förstå seg påare säger att det skulle vara så himla märkvärdigt detta med Vinter Camping. Sätt deg i en stor låda och börja värm upp så förstår du att det inte skall så mycket till innan det blir varmt. Det är sant, vagnarna blir otroligt varma fort även på Vinterstid.

Tömma vatten?
Konsentrerat Spolarvätska gjör susen i Tanken. Inga slangar under som inte går rätt ner. Montera bort dom tillfälligt, eller bara låt som sitta kvar men inte anslut dom. Vatten skall gå rätt ner annars risk för frysning.

Stödbena sitter fast?
Ha plankbitar under

Pollerad och ren vagn med smorda gummilister rundt om klarar seg bättre.

Ventilation A och O.
Lufta lufta lufta när ni är i vagnen. Så slipper ni kondens runt omkring.

Ingen handbroms på vinterstid när vagnen står stilla. Plankor bakom hjulen istället.

Som du förstår så funkar det...

Vinterort?

www.branas.se


Tack & Hej
Markus
Gunnar Falk
Skrivet: 2003-08-30 23:28:32
Tja.....allting är ju relativt.

Med en nordisk vagn så behöver du inte tänka på speciellt mkt. Bara att ställa in termostaten.
Inga bekymmer med frusna rör under vagnen. Med inbyggd spillvattentank behövs inte spolarvätska. Kupévärmare behövs ej. Bra isolering gör att värmen bibehålls inne i vagnen och att du inte behöver tokelda.

Du kan vintercampa med vilken vagn som helst. Det handlar om vilka krav du ställer på bekvämligheten samt vad du kan eller vill betala. Och naturligtvis hur bekymmersfritt du vill ha det.

Att lyssna på de "förståsigpåare" som vintercampat under lång tid är faktiskt ganska lärorikt. Det gjorde jag.

Men visst skall man se möjligheterna, inte problemen.
Markus
Skrivet: 2003-09-02 15:53:47
Hej Gunnar

Ja allt är relativt... Köpte meg en Polar -96:a förvisso en brukt en. Med det i tankarna att den skulle fungera bra på Vinterstid.

Uppe i Tandådalen så frös avloppsröret presis där var avlöpet kommer ut. Den hade inte inbygd avlöpstank, varför vet jag inte. Konstruktionen var gjort på sådan sätt att det tydligen blev en slags vakum på just denna plats i rören. Den gick inte rätt ner. Sedan hade den jordnings fel lite här och där. Som killarna på Scandinavian Caravan Senter AB i karlstad fixade, (förövrigt kan jag starkt rekomendera dom).
Så då fick jag inte igång gasolen. Då tacka jag övre makter att jag hade Kypevärmaren med...

Summan av allt är att du inte automatiskt kan räkna med en beymmerfritt tillvaro om du köper Nordiskt. Gamla TEC hade inte dom problemen, den var kjöpt brukt ochså och den var från -79.

Nu har jag sadlat om efter min ekonomiska situation och bytt till en Knaus Eurostar 750 TS med Aldevärme. Som jag gläder meg till vinteren för att få testa ut. Har en Toyota Landcruiser som Åsna framme, så här skall det Vintercampas...

Ses i backarna
Markus
Gunnar Falk
Skrivet: 2003-09-02 22:20:29
Det låter trevligt.

Ja inte är det någon garanti att allting skall fungera klanderfritt.
Men chansen vill jag hävda är större med en nordisk vagn.
Själv har jag bytt till en Kabe Royal 720 (I stort sett samma som diamanten) Hade tidigare en Polar 620, den var perfekt men vi kände för något nytt.
Inget har någonsin frusit.

Drar också med en Toyota Landcrusier 100. -02 Fyrhjulsdriften vill jag inte vara utan i isiga backar. Jättenöjd med bilen.

Hur som helst så är vi också nöjda med Kaben. Den har totalvikten 1900 kg, men det känns som om den väger mindre efter bilen. Polaren var lite trögare att dra, kanske inbillning då den var lättare.

Vintercampa är nästan roligare än sommarcamping.
Var sak har väl sin tjusning.

Gunnar
För att besvara detta inlägg måste du vara inloggad
Logga in  |  Upprätta ny användare
Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Dethleffs
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt